KRÖNIKA
12:54 | 27 juni 2022

Värna väljarna – inte särintressen

Det vore mycket olyckligt om partier i Köping i handslag med olika intressegrupper gör sig till tolk för lokala särintressen.

Moderaterna i Köping har i handslag med Försvarsmakten kommit överens om kraftigt ökade resurser åt Hemvärnskåren i Köping.

Kristdemokraterna har i handslag med Svenska Kyrkan och Frikyrkorna i Köping kommit överens om att verka för att bordsbönen skall återinföras vid måltider i skolor och förskolor i Köpings kommun.

Centerpartiet har i handslag med LRF i Västra Mälardalen lovat verka för att bönderna i våra trakter får 1 krona mer per liter mjölk som köps in, närproducerat, för konsumtion i skolor och äldreboenden i Köping.

Liberalerna har i handslag med Villaägarna i Köping lovat verka för att kraftigt sänka den kommunala tomträttsavgälden i Köping.

SD har i handslag med polisen i Köping lovat ställa upp med ett medborgargarde på minst tio personer varje helg för att bidra till trygghet, lugn och ro i Köpings centrum.

Nej, ingenting av detta har hänt. Partier representerar sina väljare, inte intressegrupper, organisationer och påtryckningsgrupper.

Sådana handslag finns inte på partiernas mentala kartor i Köping.

Stopp ett tag. Det gör det visst …

I pressrelease meddelar S i Köping att partiet i handslag med Kommunalarbetarförbundet i Västra Mälardalen utlovar fria skor och arbetskläder åt kommunals medlemmar.

Alltså – Kommunal har uppenbarligen misslyckats att i avtal med arbetsgivaren Köpings kommun, S-styrt så länge någon kan minnas, få igenom krav på fria skor och arbetskläder.

Men vad S som representant för arbetsgivaren Köpings kommun sagt nej till säger S som parti nu ja till, i ett handslag med Kommunal inför kommunvalet i september.

Det vore mycket olyckligt om partier i Köping i handslag med olika intressegrupper gör sig till tolk för lokala särintressen.

Ett parti representerar sina väljare, liksom en tidning representerar sina läsare.

Vi får hoppas att andra partier i Köping inte inspireras till motsvarande handslag med lokala intressegrupper och särintressen.


Det här är en krönika. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-