KRÖNIKA
06:00 | 2 juli 2022

Vårterminen klar

Då var mitt första halvår till ända som vd för denna tidning. Ett halvår som blev ungefär som jag tänkt mig, samtidigt som det inte alls blev som jag hade föreställt mig. 

Mycket av jobbet är ”vanliga” vd-saker. Personalansvar, ekonomi, strategi, sälj med mera. Det är intressant och roligt att jobba med och har verkligen sina utmaningar i den tid vi lever i. Mycket av den sidan från jobbet är jag van vid från mitt tidigare arbetsliv så det känns igen, så att säga.

Sen finns det en helt annan sida av jobbet som verkligen är helt nytt för mig och väldigt kul och utmanande. Det är den kreativa sidan, där diskussioner om allt mellan himmel och jord kommer upp. Vad ska publiceras? Vad ska inte publiceras? Är den nyheten aktuell för våra läsare? Att få diskutera lokalpolitik på arbetstid är ju något som jag verkligen tycker är kul inte minst detta år som är ett valår.

Diskussionen går varm på redaktionen huruvida Socialdemokraterna ska lyckas hålla sig kvar i ”Vita huset” eller om vi kommer få se ett regimskifte detta år? Ska det nya uppstickarna, Vanligt Folk lyckas komma in i Köpings fullmäktige? Hur kommer det gå för den ”oheliga” alliansen som styrt Arboga under innevarande mandatperiod?

Att få vistas i denna miljö varje dag är både en utmaning och en glädje. Nu förstår jag hur mycket jobb det krävs för att lyckas dela ut vår tidning varje vecka till er läsare. Alla som jobbar hos hos oss på Magazin24 gör ett fantastiskt jobb, stor respekt. Vi har under detta första halvår lyckats knyta till oss en av regionens bästa journalister, Karl Beijbom, vilken jag är väldigt tacksam för, har inte bara en vass penna, han är också väldigt nyfiken och vetgirig, vilket märks i allt han skriver och gör.

Att få vistas i denna miljö varje dag är både en utmaning och en glädje.

Att ge ut en gratistidning har sina utmaningar kan jag lova. För att vi ska kunna bevaka den lokala demokratin och skriva om det lilla och det stora som händer i vår region så är vi helt beroende av våra annonsörer.

För att vi ska vara intressanta för våra annonsörer så räcker det inte med att vi kommer ut till cirka 33 000 hushåll (till skillnad mot en annan tidning i regionen som når cirka 4 200 hushåll) utan vi måste också vara intressanta nog för våra läsare, att tidningen blir läst helt enkelt.

Vi har under våren varit initiativtagare till tre politiska debatter i Köping, Arboga och Kungsör. Vi får frågan om varför vi gör det och det svaret är enkelt. Vi vill bidra till att stärka den lokala demokratin, det kanske kan verka lite högdraget men sanningen är den att det är en av våra viktigaste uppdrag som lokal nyhetstidning. Att medverka till att stärka den lokala demokratin, att bevaka lokala makthavare, att granska lokala myndighets beslut är vårt ansvar.

Nu går vi alla på en välbehövlig semester och njuter av sommaren, vänner och familj. Vi laddar batterierna till max för det kommer att behövas när vi är tillbaka efter sommarlovet för då drar valrörelsen igång på riktigt och jag är iallafall väldigt nyfiken på hur det kommer gå i höstens val här i våra kommuner. Så jag önskar alla våra läsare och annonsörer en trevlig sommar så ses vi till kräftorna.


Det här är en krönika. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-