Okategoriserade
11:49 | 12 september 2013

S:t Olovsgården blir Hogwarts i helgen

För tredje året i rad arrangerar Köpingsbygdens församling, tillsammans med ett antal samarbetspartners, The Harry Potter Experience för alla barn.

På fredag är alla kommunens fjärdeklassare inbjudna till S:t Olovsgården, där de kommer att förflyttas till sagans värld.

– Det går till så att de är med på olika stationer. De kommer i tre olika omgångar och så får de gå runt, eller springa runt, på olika stationer i en och en halv timme. Det är ungefär 20, 25 stationer och de ska göra minst fyra stationer. Det är just för att få dem att röra på sig så att de inte stannar på till exempel trollerilektionen hela tiden. Professor Dumbledore delar sedan ut ett examensbevis på att de har klarat av den här skoldagen, berättar Putte Filipsson, diakon i Köpingsbygdens församling.

För alla på lördag

På lördag är sedan Harry Potter-äventyret öppet för allmänheten, dit många av fjärdeklassarna som besökt fredagens evenemang brukar komma tillbaka tillsammans med sin familj.

– Många tar med sig syskon och familj för att visa vad de gjorde dagen innan. Dessutom vet de att det inte är säkert att det är samma stationer på lördagen. Sedan är det inte bara stationer utan vi försöker bygga upp en hel värld med miljöer runt omkring. Nytt för i år är att vi har fler som medverkar, vi är sammanlagt ungefär 50 personer. 22 elever från Barn- och Fritidsprogrammet på Ullvi kommer att vara med och vissa av dem kommer att klä ut sig till Voldemart, dementorer, sorteringshatten och så vidare, medan andra bara kommer att vara statister och gå omkring, säger Putte.

The Harry Potter Experience pågår mellan klockan 10.00 och 16.00 på lördag. De som vill får gärna komma utklädda.

Här kan ni se några bilder från förra årets The Harry Potter Experience:

[nggallery id=129]

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-