Debatt
15:29 | 30 mars 2021

Debatt: Ska barn och unga trängas undan?

Debattartikel om golvet i Köpings Bad och Sport.

Köpings Bad och Sport. Foto: David Eriksson/Arkiv

Med anledning av Köping Stars klickgolv kan det vara intressant att veta vilka investeringar som är gjorda i Karlbergshallen också.

KS § 96, KS AU § 136, DNR 2018/355:

“Tidigare har inriktningen varit att den nya idrottshallen på Kristinelunds sportfält skulle utrustas med mobilt klickgolv av trä, men den nya hallen beräknas dock vara klar först hösten 2020.”

“Köping Stars har meddelat att de kan tänka sig vara kvar i Karlbergshallen även efter nya hallen är klar, vilket innebär att det mobila klockgolvet i trä som planerats kan utgå”

“Kostnaden för att lägga ett permanent trägolv i Karlbergshallen beräknas till 780 000 kr /../”

Tilläggas ska att Karlbergshallen precis fått en ny plast-/gummimatta som man installerade trägolvet på.

Utöver bortslösade skattepengar på först plast-/gummimatta som aldrig (?) användes, så ska från och med i höst alltså inte trägolvet heller användas. Törs man spekulera i att bara golvkostnaden hamnar strax under 2 miljoner, från skattebetalarnas pengar?!

Vidare bör en hel del tid tas i anspråk för att lägga och ta bort detta klickgolv. Trängs våra barn och ungdomar undan från sin verksamhet i Köping Bad och Sport?

Elitverksamhet, med ytterst begränsad förankring i Köping (Hur många Köpingsförmågor spelar i Stars?) bör väl knappast få ta tid från breddidrott med många utövare. Än mindre när redan stora belopp är investerade i befintlig hall som man säger sig duga.

Skattebetalaren Mikael


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-