Insänt
08:39 | 16 februari 2024

Årsmöte SPF Kung Karl 15 februari 2024 på Centrumgården Kungsör

Nära 90 medlemmar deltog på årsmötet.

Vår ordförande Olle Hult hälsade oss alla välkomna och lämnade över mikrofonen till Staffan Kvassman, före detta kyrkoherde i Kungsör. Mötet inleddes med en stunds parentation över avlidna medlemmar under det år som varit. Tända ljus, en tyst minut, bibelord och dikten Paradis av Harry Martinsson.

Årsmötesförhandlingarna leddes av Lars Strååt som med van hand svingade ordförandeklubban. Hela föredragningslistan klarades snabbt av utan bekymmer. Olle Hult valdes om som ordförande på ett år. Många omval och några nyval på olika poster i styrelsen och i de olika kommittéerna. Systemet med kommittéer gör att vi har många engagerade medlemmar i föreningen som alla, i stort och smått, bidrar till trivsel och gemenskap.

Efter kaffet fick vi åter lyssna till Staffan Kvassman. Under rubriken ”Tankar för dagen” berättade han om olika episoder och möten i sitt liv, ett föredrag med mycket värme och humor. Han lovordade den mänskliga gemenskapen i Kungsör. Under många år och olika positioner i ämbetet, såväl i Stockholm som i Karlstad, saknade han Kungsörsandan och är nu som pensionär glad att ha flyttat hem.

Även Per-Åke Moe, ordförande i Västmanlandsdistriktet, tog tillfället i akt och berättade om vilka frågor som rör sig på den nivån, exempelvis digitaliseringsprojektet och deltagande i samhällsdebatter.

Under eftermiddagen avtackades flera medlemmar som lämnat sina uppdrag i styrelsen eller i kommittéerna. En mängd vackra orkidéer delades ut. Till sist tackade Olle Hult Trivselkommittén för allt gott fika de ordnar, samt ett stort tack till styrelsen och övriga kommittéer för goda arbetsinsatser.

Text: Lena Ek
Foto: Göran Karlsson 


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-