Nyheter
09:05 | 1 februari 2023

Regionanställda erbjuds cykel som personalförmån

”Kan ha positiva effekter på medarbetares hälsa”.

Foto: Pixabay

Tillsvidareanställd personal inom Region Västmanland föreslås få ett erbjudande om cykel som personalförmån. Något som kommer ske genom bruttolöneavdrag, enligt ett pressmeddelande från regionen som skickades ut under tisdagen.

Anledningen är att Region Västmanland vill få till en beteendeförändring för att nå målen i hållbarhetsprogrammet samtidigt som de siktar på att vara en hälsofrämjande arbetsplats samt uppmuntra motion bland medarbetarna.

– Cykel som personalförmån kan ha positiva effekter på medarbetares hälsa och därigenom minska sjukskrivningstal. Förmånen kan även påverka regionens hållbarhetsarbete och attraktionskraft som arbetsgivare, säger Mikael Andersson Elfgren (M), Regionstyrelsens ordförande.

En annan anledning till att erbjudandet om cykel som personalförmån är att minska utsläppen från de anställdas resor till och från arbetet. Detta ingår i  Region Västmanlands nya Hållbarhetsprogram2023–2030, som innehåller ett klimatmål i linje med Parisavtalet.

– Under hösten 2022 genomfördes en resvaneundersökning om hur medarbetare reser till arbetet och vad som skulle kunna få dem att resa mer hållbart. Resultatet visar att förmånscykel skulle få fler ska ta cykeln till arbetet. Så det är väldigt positivt att kunna erbjuda cykelförmån till Regionens medarbetare i hela länet, säger Sophie Andersson, Hållbarhetsdirektör, i pressmeddelandet från Region Västmanland.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-