Okategoriserade
13:09 | 24 januari 2014

Från vision till verklighet

I sexton veckor har Eductus i Köping haft en Starta eget-utbildning där nio stycken nöjda elever har gått. På fredagen var det dags att presentera sina idéer för att sedan göra dem till verklighet.

På fredagen var det ett gäng nervösa elever i olika åldrar och med olika intressen som skulle redovisa vad de hade kommit fram till under utbildningens gång. Under kursen som är sexton veckor lång har eleverna fått komma fram till varsin affärsidé och sedan utvecklat idén till en affärsplan.

– Det är några av dem som med största sannolikhet kommer att dra igång med sina företag redan i april, säger den stolta läraren Niklas Sangefors.

När gruppen går igenom sina företagsidéer står det klart att alla idéer skiljer sig åt, var och en har bestämt sig för att satsa på något som de verkligen brinner för. Några kommer att kunna starta upp eget inom kort, några har kommit till insikt att det behövs en utbildning innan de kan göra drömmen till verklighet, men gemensamt för alla verkar vara att de har satt upp ett tydligt mål.

– Jag har läst igenom deras idéer och jag tror att de mycket väl kan göra dem till verklighet, säger Niklas stolt efter genomgången.

Några av de framtida företagen är en egen förskola, en specialiserad hund – och kattbutik med tillhörande spa, en tatueringsstudio och en kombinerad cykelbutik och verkstad.

Patricia Ahlin är en av eleverna som har haft ett eget företag sen tidigare, men då som hobbyverksamhet. Efter kursen är planen att starta upp företaget och satsa stenhårt.

– Jag har just nu en mottagning där jag tar emot kunder som vill ha behandling. Jag erbjuder behandlingar i den holistiska andan, som handlar om omtanke för både kropp & själ. Det har betytt jättemycket att gå den här kursen, jag har lärt mig mycket och fått otrolig feedback från mina kurskamrater och Niklas har varit fantastisk som lärare.

Â

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-