Okategoriserade
13:49 | 8 juni 2014

”Så länge jag går in och gör musik och har fjärilar i magen tänker jag fortsätta”

På nationaldagen gästades Kolbäcks Gästgivaregård av den fjärde mottagaren av Thore Skogmans Riksstipendium, den folkkäre hiphop-artisten Petter.

I samband med nationaldagsfirandet på Kolbäcks Gästgivaregård utannonserades den fjärde mottagaren av Thore Skogmans Riksstipendium, musikskaparen och artisten Petter.

Varje år delar intresseorganisationen SKAP – Sveriges kompositörer och textförfattare, ut ett trettiotal priser och stipendier för att framhäva de som ligger bakom musiken som vi alla lyssnar på, och sedan fyra år tillbaka har Thore Skogmans riksstipendium delats ut till profiler som Babben Larsson och nu även till Petter.

– Det är väldigt smickrande och kul att bli bekräftad för det jag gör på det här viset, att få stipendium är ingenting som jag är van vid, säger Petter och skrattar efter mottagandet av årets stipendium.

Hur kan du relatera till Thore Skogman och hans musik?

– Som motiveringen lyder så kan jag ju relatera till att han också var en mångsysslare med en passion för det svenska språket. Han var nytänkande och det är vad jag eftersträvar. Sedan så lär jag ju hålla på i några år till om jag vill skriva lika många låtar som honom, haha.

Du har varit med ett tag nu, hur har branschen förändrats under dina år som aktiv?

– Förr i tiden när man talade om en förändrad bransch så syftade man nog mer på hur stilarna förändrades, vad som var inne och så vidare. Men jag har levt genom hela utvecklingen från vinylskivor till stream på internet, så det är främst det som har förändrats. Men så länge jag tycker att det är kul att göra musik så tänker jag fortsätta. Så länge jag går in och gör musik och får fjärilar i magen och känner att jag har mer att ge, avslutar Petter.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-