Debatt
14:10 | 9 september 2021

Debatt: Inte en krona till Västerås flygplats

Debattartikel signerad Johan Lindahl, Arboga.

Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

Västeråsarna fick nyligen säga sitt angående den dyra flygplatsen på Hässlö. En tydlig majoritet röstade för att behålla den sparsamt trafikerade flygplatsen trots att den kostat skattebetalarna hundratals miljoner.

Politikerna i Västerås har tydliggjort att de ska respektera folkets vilja och rädda flygplatsen, men står samtidigt med en stor utgiftspost som de inte riktigt vill ta ansvar för.

Socialdemokraterna som tidigare drivit frågan om nedläggning vill nu att vi länsbor ska vara med och betala för en flygplats som få av oss använder eller har nytta av.

I en intervju med P4 Västmanland säger regionrådet Denise Norström att det krävs en gemensam lösning. En lösning på vad? Problemet med Västerås flygplats är skattebetalarna i Västerås problem och inget som vi länsbor vill vara med att bekosta.

Om regionpolitikerna vill att alla västmanlänningar ska vara med och finansiera flygplatsen hade det inte varit mer än rätt att också låta alla delta i folkomröstningen. När och hur ska vi annars få säga vårt i frågan?

Region Västmanland har viktigare åtaganden än att leka flygplats på Hässlö i Västerås. Låt istället våra skattepengar gå till att bättre sjukvård och kollektivtrafik i hela länet.

Johan Lindahl, Arboga


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-