Debatt
14:21 | 20 mars 2024

Himmeta skola: En plats för framgång och gemenskap

Vi står återigen inför behovet av att försvara Himmeta skola mot de ifrågasättanden som nyligen har framförts om dess kvalitet och betydelse för vårt samhälle.

Från Himmeta skola under en öppet-hus-kväll.

Vi måste titta på fakta och se vad Himmeta skola faktiskt har att erbjuda och varför den är värd att upprätthålla:

  • Individuell uppmärksamhet och trygghet: Små klasser och närvarande lärare skapar en trygg miljö där varje elev får den uppmärksamhet de behöver för att lyckas.
  • Närhet till naturen och praktiskt lärande: Med omgivande natur och fokus på ämnen som odling integrerar Himmeta skola lärandet med den verkliga världen, vilket främjar både fysisk hälsa och akademisk utveckling.
  • Engagerad och kompetent personal: Vår skola har dedikerade lärare med relevant utbildning och erfarenhet, vilket säkerställer en hög standard på undervisningen och elevernas välbefinnande.
  • Trygg övergång från förskola till skola: Den nära kontakten mellan förskola och skola skapar en smidig övergång för barnen och bygger en känsla av samhörighet och trygghet.
  • Positiv inlärningsmiljö: Himmeta skola erbjuder en lugn och sammanhållen miljö som främjar leklust och positivt lärande, vilket är avgörande för elevernas utveckling.

Vi riktar oss till våra kommunpolitiker med en vädjan om att tänka långsiktigt och att överväga konsekvenserna av nedskärningar inom skola och äldreomsorg. Trots att effekterna av sådana åtgärder kan vara svåra att mäta omedelbart, kan de på lång sikt leda till en försämrad utbildningskvalitet, ökad ojämlikhet och negativ påverkan på samhällets hälsa och ekonomi.

Att lägga ner Himmeta skola skulle inte bara beröva våra elever av dess unika fördelar utan också underminera den sammanhållning och gemenskap som är så viktig för vårt samhälle. Vi uppmanar därför till att fortsätta stödja och investera i Himmeta skola för en starkare och mer välmående framtid för oss alla.

Jenny Löyttynen
Ordförande i Himmeta föräldraförening


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-