Svar krönika
20:25 | 4 juli 2022

Karl Beijbom får svar direkt

av SJs VD Monica Lingegård.

Foto: Wikipedia

Hej Karl, och tack för att du hör av dig till mig!

Och stort tack för att du väljer att resa med tåget. Ett viktigt val som vi alla kan göra varje dag. Därför är det väldigt beklagligt att du råkade ut för ett misstag som vi gjorde under söndagen. På grund av banarbeten mellan Stockholm och Bålsta under juli månad var vi tvungna att spärra tågen för bokning medan vi planerade om resorna, delvis med buss på sträckan. På grund av ett missförstånd missade vi att ta bort spärren för söndagen när planeringen väl var klar, vilket ledde till just det problem som du beskriver. Jag är förstås väldigt ledsen för att du drabbades av vårt misstag.

Just nu befinner vi oss i en situation när planeringsläget hos Trafikverket är väldigt ansträngt, och vi får deras planering av banarbeten i ett alltför sent skede för att kunna göra det bästa för våra kunder. Det här påverkar också trycket på vår kundservice som just nu är ovanligt högt. Vi har naturligtvis gjort vad vi kan för att förstärka genom att rekrytera och utbilda nya medarbetare i vår kundservice, och vi svarar på väldigt många frågor och löser våra kunders ärenden, men ändå räcker vi tyvärr inte till hela tiden just nu. Även det är något jag beklagar, är medveten om och jobbar för att förbättra. Det smidigaste sättet att komma i kontakt med vår kundservice är att chatta med oss.

Våra kundvärdar på stationerna finns på plats under de tider då vi har som flest resande. Vi utvärderar löpande vilka behov som finns i form av vår närvaro, och jag tar med mig din konstruktiva kritik inför planeringen framåt. Så än en gång tack för att du hörde av dig!

Vänligen
Monica Lingegård, VD SJ


Det här är ett svar på en krönika. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Läs: Öppet brev till SJs VD.

 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-