DEBATT
08:24 | 15 februari 2024

”Köping hockey selekterar inte barn och ungdomar”

Styrelse och lagledare svarar på kritiken.

Foto: Arkiv

I en insändare den 16 januari skrev insändaren ”Anonym Hockeyförälder” en svidande artikel angående missförhållanden inom Köping hockey. Läs den här 

Nu svarar styrelsen och lagledare från klubben på kritiken.


Vi vill börja med att understryka vårt största förtroende för tränare, ledare och övrigt ideellt arbetande i Köping hockey. Utan er vore det omöjligt att bedriva denna verksamhet för ca 150 st barn och ungdomar.

Gällande kritiken mot KHC i allmänhet och specifika tränare i synnerhet vill vi bena ut fakta.

Det har aldrig förekommit hemliga matcher, allt ligger i kalendern för alla att se. Tränar man så bli man kallad till match. Laget är inte större än att alla behövs och alla spelare som åker med på match spelar.

Tränarna har aldrig krävt signerade dokument för att fortsätta, det var föräldrar som ville visa sitt förtroende som hade det som förslag. Frågor och funderingar besvaras och varför skulle en spelare bli bestraffad för det, som den anonyma kritikern påstår.

Bättre tränare än så har vi. Det har slutat spelare i laget, några för att gå till en större elitsatsande klubb och några som var aktiva i fler idrotter. Det ser vi som ett ”normalt tapp”. Att andra klubbar hört av sig och ifrågasatt spelarhantering är inget som någon i KHC känner till så det tolkar vi som hörsägen.

I kritiken ställdes frågan ”-har man frågat spelarna?”. Ja, vi gjorde det. Spelarna i det kritiserade laget fick svara på ett frågeformulär, anonymt. Laget är enat, bra gemenskap, de tycker sig utvecklas, tränarna behandlar dem som sina egna barn, denna säsong har varit den bästa någonsin, de ser fram emot nästa säsong osv. Så låter svaren. Det kan ingen säga emot. Om Köping hockey selekterar barn och ungdomar är svaret nej, då skulle vi inte kunna bedriva verksamhet.

Om man som förälder från läktare upplever saker måste man stanna upp och ta reda på fakta. Upplevelser som dåligt bemötande och ingen glädje måste stå för betraktaren. Där är det många som hävdar motsatsen.

/styrelsen och lagledare U15


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-