Basket
12:09 | 6 februari 2024

Nyckelmatch för Köping Stars

Kampen om sista slutspelsplatsen fortsätter.

Foto: Magazin24

Köping Stars och Umeå BSKT gör upp om åttondeplatsen i SBL, en plats som innebär slutspel i vår. Umeå innehar platsen just nu, men Köping är på samma poäng. Under tisdagskvällen möts lagen i Umeå Energi Arena.

– Ingen match I SBL betyder i nuläget lika mycket. Vinnaren får definitivt ett övertag mot den andre i jakten på en slutspelsplats, säger Stars-tränaren Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida. 

Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen. Första matchen, som spelades i Köping, vann Umeå med 94–79. I returmatchen uppe i Umeå vann Stars med 98–94. Umeå är före i tabellen endast tack vare sammanlagd pluspoäng i lagens möten.

– Det är mycket att spela om, inte bara segern. Vi har att hämta upp elva minuspoäng, men visst – vi ska möta varandra ytterligare en gång hemma i Köping. Tabellplaceringen avgörs inte slutgiltigt i kväll, säger Torbjörn Gehrke.

Köping Stars reste upp till Umeå under tisdagsmorgonen och kommer till spel med en skade- och sjukdomsfri trupp.

På Umeå Baskets hemsida beskrivs kvällens drabbning som ”säsongens rysarmatch”.

”Matchen mot Köping blir antagligen helt avgörande för vilket av lagen som tar den åttonde slutspelsplatsen. Vi uppmanar er verkligen att gå man ur huse och komma på matchen! Vi behöver stödet och trycket i hallen!”, skriver klubben.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-