Fotboll
13:13 | 8 februari 2024

Klart: Sörstafors-Kolbäck tar klivet upp i division 3

Laget erbjöds en plats efter avhopp – och tackade ja.

Foto: Janne Nilsson/Kamerapappansfotbollsbilder

Förra säsongens division 4-nykomlingar Sörstafors-Kolbäck FK var snubblande nära att ta klättra upp i division 3 efter förra säsongen, men förlusten mot IF Eker i sista kvalmatchen satte stopp för avancemang. Nu är det dock klart att laget trots allt kommer att spela division 3-fotboll nästa år, för första gången i klubbens historia.

”DIVISION 3 här kommer vi!!”, skriver Sörstafors-Kolbäck på klubbens Facebook-sida. 

Efter att Nordvärmlands FF lagt ner sitt seniorlag så erbjöds SKFK deras plats i division 3. En plats de tackat ja till.

”Med anledning av att Nordvärmland FF meddelat att de utgår ur div 3 Nordvästra Götaland herrar 2024 fick vi förra veckan av Svenska Fotbollsförbundet erbjudandet om platsen då vi är det bästa laget inom geografiska området i och med ”bästa” förlorade lag i kvalet till div 3. I en veckas tid har många samtal och möten hållits för att se över förutsättningarna för att spela div 3 och i måndags kväll tog styrelsen tillsammans med herrlaget beslut om att tacka ja till den erbjudna platsen. Idag på förmiddagen fick vi bekräftat att platsen är vår”, skriver klubben.

Som fortsätter:

”Hårt arbete kommer krävas av spelare, ledare, styrelsen och andra grupper inom föreningen men vi i styrelsen ser inte detta som ett hinder utan som en rolig utmaning och en fantastisk möjlighet som vare sig vi eller herrarna inte ville tacka nej till, dessutom sätter vi Kolbäck på kartan! Nu väntas en del planering av resor, matcher och att få alla bitar på plats inför säsongen 2024”.

Sörstafors-Kolbäcks plats i division 4 kommer att tas av Irsta IF, som blev trea från slutet i tabellen förra året och degraderades.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-