Fotboll
13:02 | 8 september 2020

Kungsör sparkar Helgstrand – Alm tar över

Fem raka förluster blev droppen för KBK.

Joakim Helgstrand sparkas av Kungsör efter fem raka förluster. Foto: David Eriksson/Arkiv

På de två matcherna som spelades innan sommaruppehållet tog Kungsör fyra poäng. Efter uppehållet har KBK åkt på fem raka förluster.

Med fem poäng upp till säker mark och fyra matcher kvar att spela väljer klubben att agera. Tränaren Joakim Helgstrand får sparken och ersätts med omedelbar verkan av Robert Alm.

Helgstrand fick efter helgens förlust med 0–2 hemma mot Säffle.

– Det är som det är. Man känner sig lite sviken på något sätt. Man hade kunnat få reda på det på ett annat sätt än ett telefonsamtal på söndagskvällen, säger Helgstrand till Magazin24.

Var beskedet oväntat?

– Inte med tanke på resultaten vi har gjort. Men mer oväntat med tanke på relationen man har med ledare och ett antal spelare. Jag såg det inte komma.

Helgstrand har tidigare tränat KBK under fem säsonger. I år var han tillbaka för sin andra sejour i klubben. En sejour som bara blev sju seriematcher lång.

– Jag känner inte att jag kunde gjort något annorlunda. Jag involverade ett antal spelare och de andra ledarna i vissa beslut. Där var vi överens. Jag har gjort det jag kan och den här gången räckte det inte.

Den Eskilstunabördige tränaren flaggar för att tränarkarriären nu kan vara över.

– Känslan nu är väl att matchen i lördags kan ha varit min sista. Sen ska man aldrig säga aldrig.

In kliver nu den nygamle tränaren Robert Alm in. Alm har tidigare gjort två sejourer som huvudtränare och har två seriesegrar i division 4 på meritlistan. Han coachade även KBK i fjol då de klarade sig kvar i division 3.

Med fyra matcher kvar att spela och fem poäng upp till säker mark har Alm antagit en tuff utmaning. I veckan blev det också klart att KBK får klara sig utan målfarlige Shadi Ibrahim som lämnar för division 6-klubben Wahlsta.

– Det är ett utmanande läge. Jag tror att vi måste vinna alla fyra matcher som är kvar för att slippa kval. Det är tufft men det går, säger Robert Alm.

Hur gick tankarna när du fick frågan att ta över KBK i det här läget?

– Jag har tackat nej till andra uppdrag under året. Jag känner att jag inte har tid. Men jag är Kungsörare och jag förstår Ove (Björklund, sportkommittén) när han känner att något behöver göras. Då kan jag ställa upp så får killarna en ny röst och ett nytt sätt att spela fotboll på. Så får vi se om det kan bära frukt.

KBK:s nästa match är på lördag borta mot tabelltrean Torsby. Den missar Alm på grund av andra uppdrag. Hans första match vid rodret blir den 19 september hemma mot FBK Karlstad.

Robert Alm kliver in som ny KBK-tränare inför de sista fyra omgångarna. Foto: Michaela Ericzén/Arkiv

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
GRATISTIDNINGARNA

Magazin24 – Årets lokala insats 2023

Magazin24 – Årets gräv/artikelserie 2023

Magazin24 – Årets lokalsajt 2020