Fotboll
14:55 | 23 februari 2024

Rytting Kaneryd noterades för en assist i Sveriges storseger

Stor fördel för blågult efter första playoff-mötet mot Bosnien och Hercegovina.

Johanna Rytting Kaneryd. Foto: Svenska Fotbollsförbundet

Svenska landslaget ställdes under fredagseftermiddagen mot Bosnien och Hercegovina på bortaplan i det första play off-mötet om spel i Nations Leagues A-division framöver. Johanna Rytting Kaneryd från Kolsva fanns med i den svenska startelvan, som vanligt till höger på det offensiva mittfältet.

Sverige fick en smakstart och gjorde 1–0 redan i matchminut 6. Stina Blackstenius skickade in bollen i straffområdet till Johanna Rytting Kaneryd som i sin tur nickade fram Madelen Janogy framför mål till 1-0. Samma Janogy gjorde sen 2–0 i slutet av första halvlek när hon nickade in Jonna Anderssons hörna.

Filippa Angeldal satte 3–0 till Sverige med kvarten kvar att spela i andra halvlek och kort därefter kunde inhopparen Pauline Hammarlund nicka in ytterligare en hörna fram till 4–0. Med bara några få minuter kvar att spela fastställdes slutresultatet till 5–0 efter ett självmål.

Johanna Rytting Kaneryd spelade hela matchen och noterades alltså för en assist.

Returmötet mellan Sverige och Bosnien och Hercegovina spelas onsdag nästa vecka, den 28 februari, på Tele2 Arena i Stockholm.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-