Kolsva
17:49 | 18 juli 2022

Rytting Kaneryd och Sverige till Kvartsfinal

Två inhopp och en start för Rytting Kaneryd när sverige avancerar till kvartsfinal i fotbolls EM.

Johanna Rytting Kaneryd. Foto: Svenska Fotbollsförbundet

Sverige fick en lyssande start på fotbolls EM i England, efter två vinster och en oavgjord slutar man högst upp i tabellen och avancerar till kvartsfinal där antingen Belgien, Island eller Italien väntar.

Kolsvatjejen Johanna Rytting Kaneryd har spelat alla tre matcher för det svenska laget. Rytting Kaneryd startade på bänken de två första matcherna men i den avgörande matchen mot Portugal spelade hon från start.

I premiärmatchen ställdes Sverige emot Nederländerna och efter  69 minuten in i matchen kliver Johanna Rytting Kaneryd in på planen och gör sin EM debut på seniornivå inför 21 000 personer på läktaren. Efter att Nederländerna kvitterade under andra halvlek slutar matchen 1-1.

– Lite besviken är man ju. Känns som att vi kunde ha vunnit den här matchen, säger Peter Gerhardsson i en intervju till svenska fotbollsförbundet

 

Nästa match ställdes det svenska laget emot Schweiz och även där kommer Johanna in under den  andra halvleken när det står 1-1. Johanna lyckas vinna tillbaka bollen på offensiv planhalva när det endast återstår cirka tio minuter kvar av matchen och ställningen är     1-1, Johanna passar sedan  vidare bollen till anfallskollegan Fridolina Rolfö som i sin tur passar Hanna Bennison som gör 2-1 till Sverige vilket även blir slutresultatet 

 

Sista gruppspels matchen ställs Sverige emot Portugal och poäng behövdes för avancemang. Nu startar däremot den 25-åriga Rytting Kaneryd på högerkanten för Sverige, för Johannas del blev det 55 minuter på planen och en betryggande ledning med 4-0 innan bytet skedde. Matchen slutar 5-0 till Sverige som lyckades vinna gruppen och avancerar till kvartsfinal.

– Underbart, vi vinner gruppen och får göra lite mål. Första målet är lite fallfrukt och det sista är riktigt snyggt, så det är en riktigt skön känsla nu. Jag längtar efter att sätta mig på bussen och se matchen igen, säger förbundskapten Peter Gerhardsson i en  intervju till svenska fotbollsförbundet efter matchen mot Portugal.

 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-