Fotboll
09:03 | 18 februari 2024

Spelare och ledare var eniga – ”Sörsta” klara för division 3

Snabba kast när Sörstafors-Kolbäck FK erbjöds platsen och tackade ja.

Sörstafors-Kolbäck var snubblande nära att ta sig till division 3 via kvalspel i fjol. Tack vare en vakans så kommer laget ändå klättra i seriesystemet. Foto: Janne Nilsson/Kamerapappans fotbollsbilder

Sörstafors-Kolbäck FK stod för en bra säsong i division 4, knep andraplatsen i sista omgången vilket ledde till kvalspel i höstas. Där fick de till slut se sig besegrade av IF Eker Örebro i kampen om förstaplatsen och division 3-spel.

Laget var inställda på fortsatt spel i division 4, men då kom ett oväntat besked. Efter att Nordvärmlands FF lagt ner sitt seniorlag så erbjöds SKFK deras plats i division 3 Nordvästra Götaland.

Ledare och spelare samlades kort därpå för att diskutera om de skulle tacka ja till platsen eller inte. I en veckas tid fördes flera samtal och möten för att se över förutsättningarna. Tidigt förra veckan tog klubbens styrelse tillsammans med herrlaget beslut om att tacka ja till den erbjudna platsen.

För första gången i klubbens historia ska herrlaget nu spela division 3-fotboll.

– Det är jätteroligt på alla sätt och vis. En mycket speciell känsla, säger assisterande tränaren Thomas Ramsten till Magazin24.

Sörstafors-Kolbäck var nykomlingar i division 4 i fjol. Att de nu säkrat två raka uppflyttningar gör att de känner sig starka inför den nya utmaningen.

– Med den truppen vi har haft och har så vet vi att det finns en väldigt hög högstanivå. Det har vi visat gång på gång, framförallt i slutskedet av förra säsongen.

Assisterande tränaren Thomas Ramsten, till vänster, här ihop med mittbacken David Bergqvist. Foto: Janne Nilsson/Kamerapappans fotbollsbilder

SKFK kommer alltså att spela i division 3 Nordvästra Götaland vilket innebär att de inte kommer göra Köping FF och Kungsörs BK sällskap i division 3 Mellersta Svealand.

För Sörstafors-Kolbäck innebär det en säsong med många och långa resor till bortamatcherna, bland annat till Karlstad, Grums, Tidaholm och Lidköping.

– Med tanke på resorna så är det kanske inte den roligaste serien för oss, men det får vi helt enkelt acceptera. Samtidigt så är bussresorna bra för lagsammanhållningen. Det brukar hända en en hel del roliga saker på framförallt hemresorna

Thomas Ramsten har tidigare nämnt kvalitén som finns i SKFK:s trupp. Merparten av de spelare som förde laget till division 3 är kvar.

– Vi har en väldigt sammansvetsad trupp där alla drar åt samma håll. Det är ett otroligt go i laget och jag är helt övertyga om att vi har ett spelarunderlag för att klara oss kvar i division 3.

Dessutom har truppen kryddats med både nyförvärv och spelare som gör comeback.

August ”Agge” Lindberg har återvänt till klubben efter att ha flyttat hem från Göteborg där han senast spelade med Jonsereds IF i division 3. Samtidigt har både Paul ”Snickers” Granath och Farid ”Fagge” Bayesteh meddelat att de gör comeback efter sina respektive uppehåll.

Lag har även kryddats med två offensiva nyförvärv i Sinedos ”Sidu” Ghirmaye Mebraht från Kolsva IF och Viktor Johansson från Gillberga Lista IF.

Utöver detta så har viktige målvakten Robin Lundgren bestämt sig för att spela vidare. Han var först tveksam till spel, men när laget blev klara för division 3 så beslutade han sig för att köra vidare.

– Robin är otroligt viktig för oss. Så det är riktigt skönt att han fortsätter mellan stolparna, säger Thomas Ramsten.

Sörstafors-Kolbäck inleder sitt division 3-äventyr borta mot IFK Tidaholm den 7 april. Första hemmamatchen blir mot Syrianska FK Lidköping helgen efter.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-