Ishockey
14:52 | 3 april 2024

IFK-fostrade forwarden uttagen till U18-VM

Turneringen avgörs i Finland mellan 25 april-5 maj.

Foto: Pixabay/arkiv

Johan Rosén, förbundskapten för Team 18 herr/Småkronorna, har tagit ut truppen som ska representera Sverige vid U18-VM för herrar i Espoo och Vantaa i Finland 25 april-5 maj. Bland de uttagna finns IFK Arboga-fostrade Hugo Orrsten.

17-åringen (född 2006) spelar till vardags i Örebros J20-lag och är son till store IFK-profilen Fredrik Orrsten samt bror till Max Orrsten som spelar för IFK Arboga.

”Som moderförening är vi oerhört glada och stolta. All lycka till Hugo och övriga!”, skriver IFK Arboga på klubbens Facebook-konto. 

Johan Rosén, förbundskapten för Team 18 herr, säger så här till Svenska Ishockeyförbundets hemsida inför mästerskapet:

– Det ska bli grymt kul att åka till Finland och mäta våra krafter med övriga nationer. Vi är laddade för den här examen för 06-kullen, som får förstärkning av ett par 07:or, säger

Förbundskaptenen är nu framme vid slutmålet efter att ha jobbat med 06-kullen under två säsongers tid.

– Det har varit inspirerande att följa den spännande utvecklingen hos spelarna, som har klarat av att hantera den internationella scenen på ett mycket bra sätt. Under den gångna säsongen har gruppen tagit steg i rätt riktning, även under den resultatmässigt tunga turneringen i Kanada i december, då vi fick med oss bitar som fysiskt spel och mental styrka. Under säsongen har vi tio segrar på tolv landskamper mot 06:or, och vi fick avsluta med ett bra genrep i Plymouth i februari, säger Johan Rosén.

Småkronornas resultat i de tre senaste VM-turneringarna är silver, guld och brons.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-