Ishockey
08:27 | 2 juni 2021

Rutinerad huvudtränare klar för IFK Arboga

Sportgruppen: ”Gedigen erfarenhet som både spelare och tränare”.

Viktor Kovalonok, ny huvudtränare för IFK Arboga. Foto: IFK Arboga

På grund av en förändrad jobbsituation tvingades IFK Arbogas tidigare huvudtränare Sebastian Varjomaa tacka för sig i våras. Nu har IFK hittat hans ersättare. 58-årige Viktor Kovalonok har skrivit på för kommande säsong.

”Lång spelarkarriär och blev en kultspelare i Kalmar. Har även tränat ett antal seniorlag på ungefär likvärdig nivå som IFK. Senast har han arbetat i Ryssland som tränare. Vi är väldigt glada att kunna presentera en kunnig, erfaren och hungrig tränare!”, skriver IFK Arboga i ett pressmeddelande.

Om efternamnet låter bekant så beror det på att Viktor Kovalonok är pappa till Alexander Kovalonok, forwarden som öste in poäng för IFK Arboga under tre säsonger fördelat på två sessioner.

– Viktor har en gedigen erfarenhet som både spelare och tränare. Vi har fått goda vitsord samt en bra känsla inför detta. Nu saknas enbart ett fåtal poster, vissa är klara, vissa letar vi efter för att lägga klart pusslet. En målvakt, en center, 1-2 forwards samt bredda ledarsidan är vad det handlar om, säger IFK Arbogas sportgrupp i en kommentar.

En spelare är redan klar. Under måndagen presenterade IFK Richard Sundlöf som nyförvärv. Den 27-årige centern kommer närmast från spel i Eskilstuna Linden, men före det representerade han Köping Hockey under fyra säsonger.

– En skicklig center med bra skridskoåkning. Använder sin fart för att bära och fördela puck. Har varit en stabil poängplockare på högre nivå så vi kan räkna med en och annan poäng även hos oss i vinter, säger IFK:s sportgrupp i en kommentar.

Centern Richard Sundlöf har skrivit på för IFK Arboga. Foto: IFK Arboga

Vidare så meddelar klubben att både forwarden Robert Eriksson och backen Martin Norling har förlängt sina kontrakt över kommande säsong.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-