Ishockey
08:19 | 6 oktober 2022

Svängigt när KHC föll mot Borlänge

Köping hade ledningen två gånger om, men åkte hem med noll poäng.

Köping Hockey och Borlänge bjöd på en svängig match i Borlänge ishall under onsdagskvällen. Efter elva mål på 60 minuter skrevs slutresultatet till 6–5 i Borlänges fördel.

Lukas Carlsson gav Köping ledningen i slutet av första period. I andra perioden började matchen sen att svänga fram och tillbaka. Borlänge kvitterade och tog ledningen innan Köping kvitterade genom Linus Gustavsson. Mindre än en minut senare hade hemmalaget återtagit ledningen, men den höll inte länge innan KHC-backen Isak Wallén skickade in 3–3.

Det var alltså likaläge inför tredje och där var det Köping som tog ledningen för andra gången i matchen. Målet gjordes av Marcus Viitanen och det var poäng nummer 200 för lagkaptenen i Hockeyettan. Borlänge kom dock tillbaka på nytt, kvitterade och tog även ledningen med 5–4 när dryga 10 minuters spel återstod. Båda målen kom i numerärt överläge för hemmalaget.

Det var dock inte slut där utan Marcus Kivelä Carlzon kvitterade till 5–5 när matchklockan stod på 55.05. Hemmalaget Borlänge skulle dock komma att avgöra matchen bara 50 sekunder senare när 6–5-pucken trillade in.

Köping tog ut målvakten Jonas Eneroth i slutminuten för att försöka forcera in en kvittering, men den kom aldrig. Matchen slutade 6–5.

Nästa match för Köping Hockey är på söndag när Skövde IK kommer på besök till Köpings ishall.