Hallstahammar
08:31 | 28 juni 2022

Bygget av solcellsparken i Hallstahammar har börjat

Anläggningen kommer att bli en av Sveriges största parker och kommer kunna producera el för 4 000 lägenheter årligen.

Platsen där sollcellsparken ska ta fart. Foto: Pressbild

Den 16 juni startade bygget av den nya solcellsparken i Hallstahammar. Totalt kommer anläggningen vara 17 hektar vilket också gör den till en av Sveriges största solcellsparker. Anläggningen kommer att byggas intill E18 vid Kolbäcksån.

Det är Västeråsföretaget EL av Sol som kommer sköta installationen åt fatighetsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget i Norden som är initiativtagare till projektet. Totalt kommer parken att generera 9,4 MWp vilket kommer generera el för 4 000 lägenheter årligen. El av Sol räknar med att livslängden på anläggningen kommer vara minst 40 år.

– Vi är väldigt glada över att få vara en del av SBB:s steg mot att bli ett klimatpositivt bolag. Att vi på El av Sol fick förtroendet att genomföra installationen ser vi som ett kvitto på att vi är rätt aktör för större projekt som det här och att vårt erbjudande motsvarar varje förväntning – från första spadtag till nyckelfärdig anläggning. Vi ser fram emot ett hållbart och långsiktigt samarbete tillsammans, säger Markus Thulin, VD på El av Sol Nordic AB, i ett pressmeddelande.

Hur mycket parken kommer att kosta vill företaget inte gå ut med, men liknande anläggningar brukar kosta mellan 55-65 miljoner att bygga enligt Markus Thulin.

Tack vare långa arrendeavtal fanns möjligheten till byggnationen där Samhällsbyggnadsbolaget står som ägare och om allt går enligt plan ska den vara klar under 2022.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-