REGIONEN
13:27 | 25 januari 2023

Nu blir det fart!

ViS-projektet Kulturentreprenörer ska liva upp gator, torg och äldreboenden.

Projektledare Lola Svensson. Foto: Västra Mälardalen i Samverkan.

Nu startar ViS, Västra Mälardalen i Samverkan, projekt Kulturentreprenörer. Under sommaren ska unga kulturintresserade Västra Mälardalingar få möjlighet att jobba som underhållare på gator, torg och äldreboenden, säger man i ett pressmeddelande från ViS.

De unga entreprenörerna får samtidigt träna på hur branschen fungerar – från audition till planering, marknadsföring och genomförande av arrangemang.

ViS har precis beslutat att driva projekt Kulturentreprenörer under våren/sommaren 2023.

Satsningen innebär att unga kulturintresserade entreprenörer får anmäla sig till audition med målet att underhålla på olika platser i Västra Mälardalen. Ungdomarna medverkar sedan i planering och marknadsföring, samt lär sig att skapa lönsamhet i kreativa näringar. Allt för att skapa förståelse och intresse för underhållningsbranschen.

Nu drar planeringen av projektet i gång på allvar. I februari kommer auditions att äga rum och till dessa söker projektet unga underhållare från kulturskolor och föreningar. Det kan handla om olika grenar som exempelvis dans, instrument, sång med mera.

Projektledare Lola ”Danslola” Svensson har gedigen erfarenhet från såväl arbete med ungdomar som underhållningsbranschen:
”Det ska bli så roligt att arbeta för att öka stolthet och attraktionskraft i Västra Mälardalen. Vi ger unga en plattform att uttrycka sig på som samtidigt speglar samtiden. Vi tror även att projektet kommer att skapa fler nya företag i framtiden vilket gynnar regionen på lång sikt.”

Ett starkt och levande kulturliv är ett viktigt led i ViS arbete med att utveckla Västra Mälardalen som en attraktiv plats.

Ordförande Mikael Bohman ser fram emot att följa projektet:
”Det här är ett projekt som ger unga möjlighet att prova på entreprenörskap, dessutom genererar det positiva upplevelser i våra centrumkärnor och på äldreboenden. Det är också väldigt roligt att
få samarbeta med Lola Svensson, en entusiastisk, engagerad och kompetent lokal småföretagare. Det blir spännande att följa utvecklingen och att medverka till att sprida glädje!”

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-