Arboga
11:52 | 17 februari 2024

Arboga Alpina och Sparbanken bjuder på gratis skidåkning

Teknikbackens liftar öppnas upp för alla åksugna.

Nästa lördag, den 24 februari, ordnar Arboga Alpina och Sparbanken Västra Mälardalen sin årliga familjedag i Teknikbacken i Arboga. Foto: David Eriksson/arkiv

Nästa lördag, den 24 februari, bjuder Sparbanken Västra Mälardalen och Arboga Alpina återigen på gratis skidåkning i Teknikbacken i Arboga. Detta familjeevenemang har arrangerats under flera års tid och lockar ett stort antal besökare varje gång.

– Det börjar bli en fin tradition och det brukar vara väldigt uppskattat, säger Linus Carlsson från Arboga Alpina.

Under dagen kommer Sparbanken Västra Mälardalen att bjuda på fri åkning.

– Vi vill gärna hjälpa till att lyfta fram föreningar som gör bra saker och vi tycker att Arboga Alpina gör ett fantastiskt jobb. De har både tränings- och tävlingsverksamhet, samtidigt som de erbjuder allmänheten att åka skidor på hemmaplan, säger Denny Hedenström, marknadschef på Sparbanken Västra Mälardalen.

Han fortsätter:

– För oss är dagen ett sätt att få fler att röra på sig. Därför öppnar vi upp liften hela lördagen den 24 februari. Så kom, åk skidor med oss och ha en härlig dag i backen!

Förhoppningen är att vädret ska visa sig från sin bästa sida, för under Familjedagen kommer det bjudas på en del jippon.

– Vi kommer ha livemusik och lite tävlingar. Alla som vill får vara med i differensslalom. Det går ut på att köra två åk i en storslalombana och försöka komma så nära i tid som möjligt i båda åk. Givetvis blir det lite prisutdelning efteråt. Sparbanken brukar också ha några småtävlingar samt att de bjuder på korv med bröd till alla som åker, säger Linus Carlsson och fortsätter:

– För de som inte har skidutrustning så finns det att låna på Fritidsbanken, men det gäller att vara där i god tid. Det kommer inte finnas möjlighet att hyra utrustning vid backen, så det är bara att tajma in det i tid innan Familjedagen.

Hur är skicket på Teknikbacken i dagsläget?

– Det finns massor av snö! Vi har 70 centimeter över hela backen. Det är ju konstsnö så det ligger kvar betydligt längre än natursnön. Båda backarna är öppna och det ser väldigt fint ut. Vintern har varit gynnsam för vår del. Det är bra när det blir jättekallt en lång period i början av vintern. Det har varit toppen.

Familjedagen i Teknikbacken sker alltså lördagen innan sportlovet. Tanken är att detta ska locka fler att åka under just lovet.

– Om man inte åker bort eller bara vill köra ett genrep inför sportlovet så finns vår fina backe här i Arboga.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-