Arboga
09:15 | 25 december 2023

Arbogarevyn återupplivar tidigare konceptet till nästa års nyårsrevy

Föreställningen ”De fyra årstiderna” har premiär den 3 januari.

En liten försmak på Arbogarevyns nyårsrevy. Foto: Arbogarevyn

Arbogarevyn har i flera decennier försett kommunens invånare, och en del långväga gäster, med roliga revyer. I början av nästa år är det dags igen.

Den kommande uppsättningen går under namnet ”De fyra årstiderna” och den spelas vid åtta tillfällen i Medborgarhuset mellan premiärdatumet den 3 januari fram till och med 13 januari.

– Det blir en konceptrevy. Senast vi gjorde det var 2020. Strax innan pandemin körde vi dansbands- och folkparksrevyn. Det blev vår största succé på många, många år. Vi hade jättemånga besökare och stor uppståndelse kring den. Vi har haft en idé om att köra en revy som utspelar sig på ett hotell. Så i år blir det ett hotell- och konferenstema för där går det att göra det mesta. Det är ett brett spektrum för att skriva sketcher och göra andra saker på, säger Jim Bergqvist, som tillsammans med Nina Henriksson och Kalle Axelsson är producenter till nyårsrevyn.

– Vi är runt 30 personer med alla inräknade som tillsammans skapar denna revy. Vi är som en väloljad maskin vid det här laget, säger Jim Bergqvist.

Peter Lundh kommer bland annat synas som ”Ölmannen” i nyårsrevyn. Foto: Arbogarevyn

Planeringen och arbetet med nästa nyårsrevy har pågått sedan januari. Det utmynnade till slut i ”De fyra årstiderna”.

– Det anspelar på väldigt många olika saker, säger Jim.

Utan att avslöja för mycket, vad kan publiken förvänta sig av nyårsrevyn?

– Alla kan relatera ”De fyra årstiderna” till något. Antingen så gillar man Antonio Vivaldis verk med samma namn eller så kan det vara något så enkelt som att vi har fyra årstider här i Sverige. Så enkelt är det. Vi kommer bjuda på en klassisk revy som utspelar sig på ett hotell under de fyra årstiderna. Vi ska försöka få in så många relaterbara saker som möjligt, både när det gäller hotell samt vad man gör under de fyra årstiderna.

Blir det några lokala inslag i sketcherna?

– Ja, det blir det alltid. Men också mycket annat som vem som helst kan relatera till. Vi håller oss till en bra balans, så att både de lokala och de som rest hit kan förstå.

Nyårsrevyerna brukar av tradition vara väldigt populära. Hittills har biljettförsäljningen rullat på bra, enligt Jim.

– Vi har haft biljetter ute till försäljning sen den 25 november. Redan första timmen sålde vi 20 biljetter, vilket i sig är helt fantastiskt. Sen vet vi sen tidigare att de flesta biljetterna börjar gå åt när vi börjat spela och folk pratar med varandra.

Utöver själva föreställningen så kommer revyns besökare även att bjudas mer underhållning innan strålkastarlysena tänds. Bland annat kommer det bjudas på livemusik av det lokala bandet ”Bandit Stolen Hits”

– De kommer vara vårt partyband som spelar första timmen innan föreställningen och i pausen. De kommer vara med varje kväll och det är fantastiskt. Vi vill erbjuda en helhet och en bra upplevelse, avslutar producenten Jim Bergqvist.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-