Arboga
15:15 | 12 oktober 2022

Facket om nedläggningen av Seco i Arboga: ”Stor besvikelse”

Förhandlingar mellan företaget och facket väntar.

Seco i Arboga. Foto: Pär Eriksson

Under tisdagen kom beskedet att Seco lägger ner fabriken i Arboga och stänger den i slutet av nästa år. Beslutet innebär att samtliga 85 anställda på orten berörs.

Enligt P4 Västmanland fick de anställda redan i måndags reda på att ett möte skulle hållas dagen efter. Reaktionerna var blandade när beskedet kom, enligt Leif Westberg som är klubbordförande för Seco Tools i Fagersta samt för Metall Seco Sverige.

– Det är lite vemodigt naturligtvis. En stor besvikelse för de anställda på Seco Arboga och för oss. Det är jobb som flyttas från Sverige till andra länder, säger Leif Westberg till P4 Västmanland.

Westberg berättar vidare att de anställda generellt var samlade när beskedet kom, men att många var väldigt ledsna. Facket och företaget ska nu inleda förhandlingar.

– Nu hade de en liten föraning om att något negativt var på gång eftersom de dagen före blev kallade till ett möte. De hann i alla fall förbereda sig någorlunda.

Seco har sitt huvudkontor i Fagersta, men har även fabriker i Frankrike och Indien. Enligt Leif Westberg kan det bli aktuellt att några anställda får frågan om att flytta till någon av företagets andra fabriker.

– Först ska det förhandlas om själva nedläggningen. Sen kommer vi till nästa steg och det är att hitta lösningar för de som blivit uppsagda.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-