Fotboll
08:32 | 24 augusti 2022

Rytting Kaneryd uttagen till sista VM-kvalmatchen

Nyblivna Chelsea-proffset tar plats i den 25 spelare stora truppen.

Johanna Rytting Kaneryd. Foto: Svenska Fotbollsförbundet

Det svenska damlandslaget har kvalificerat sig till VM i Australien och Nya Zeeland nästa sommar. En match återstår i kvalspelet och den spelas på bortaplan mot Finland den 6 september, som jagar en andraplats i gruppen och därmed playoff-spel till VM.

Under tisdagen presenterade förbundskaptenen Peter Gerhardsson den trupp som ska spela matchen, och även förbereda sig under ett läger i Visby med start nästa onsdag. I den 25 spelare truppen återfinns Chelsea-proffset Johanna Rytting Kaneryd från Kolsva.

– Det långsiktiga målet nu är så klart VM nästa sommar dit vi redan är kvalificerade. Men naturligtvis är matchen mot Finland viktig ändå, som vi vill vinna för att behålla vår plats på världsrankingen inför VM-lottningen. Därför blir även dagarna i Visby viktiga för att förbereda oss på allra bästa sätt, säger Peter Gerhardsson till Svenska Fotbollsförbundets hemsida. 

Det svenska damlandslaget kommer vara samlade i Visby mellan den 31 augusti och 4 september för läger inför den sista VM-kvalmatchen.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-