Västra Mälardalen
05:40 | 12 oktober 2021

Flertalet inbrott och stölder polisanmälda

Anmälningarna kommer från både Arboga och Köping.

Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

Ett större antal anmälningar om inbrott och stölder har kommit in till polisen i Västra Mälardalen. Det rör sig om allt från inbrott i källarförråd till stöld av drivmedel och kött.

 • Ett bygg- och anläggningsföretag har anmält ett inbrott skedde vid företagets pågående entreprenad vid hamnområdet i Köping någon gång mellan den 2 och 3 oktober. En eller flera personer ska ha tagit sig in i en container samt i dieseltankar. På platsen hittades uppbrutna lås och trasiga låsbyglar. Exakt vad som stals är i nuläget oklart, men en anmälan om stöld har upprättats.
 • Ett annat byggföretag har anmält ett inbrott vid en byggarbetsplats på Betagatan i Köping mellan den 28 och 29 september. En okänd gärningsman ska på okänt vis ha tagit sig in i en container. Där stals två elverk. Dessutom slangades diesel från fyra grävmaskiner. Hur mycket diesel som saknas är i nuläget oklart.
 • Någon gång under dagen i torsdags (den 7 oktober) stals en elsparkcykel utanför S:t Olovsskolan i Köping. Den ska ha varit låst när den stals. Elsparkcykeln är av märket Ninebot och värderas till 6 200 kronor.
 • I onsdags förra veckan, den 6 september, plockade en man på sig kött innanför kläderna när han var inne på Willys i Köping. Mannen gick sen ut ur butiken utan att betala, varpå han blev konfronterad av butikspersonal. Köttjuven lyckades dock ta sig loss och fly från butiken med två kilo oxfilé samt ett halvt kilo ryggbiff. Enligt polisen är mannen känd sen tidigare och har namngivits av personal. Polisen ska även gå igenom kameraövervakningsmaterial från platsen. En anmälan gällande ringa stöld har upprättats.
 • Vid 01.04 under natten till lördagen såg en patrullerande  polispatrull en yngre man släpa på en moped längs Nibblesbackevägen i Köping. Poliserna tog beslutet att kontrollera honom eftersom de misstänkte att mopeden var stulen. När polisbilen började närma sig ynglingen med mopeden så slängde han ifrån sig fordonet och sprang från platsen. Enligt polisen rör det sig om en ungdom som är känd sen tidigare som nu misstänks för stöld av mopeden.
 • Någon gång mellan den 25 september och den 10 oktober skedde ett inbrott i ett källarförråd på Odensvivägen i Köping. Låsblecket till förrådet hittades uppbrutet och från förrådet stals ett par skridskor i storlek 45 samt en barnvagn av märket Stokke.
 • Den 1 oktober blev en person som färdades på ett tåg mellan Köping och Kumla bestulen på sina värdesaker. Enligt polisanmälan stals en väska som innehöll två mobiltelefoner någon gång under färden. Det totala värdet på det som stals är uppskattat till 26 487 kronor.
 • Den gångna helgen stals ett släp som innehöll skyltar om ett vägarbete som Trafikverket utför i centrala Kolsva. Släpet stals vid Kolsva vattenverk i Gisslarbo, vid länsväg 250 och tillhör Arrento/Svevia.
 • Ett inbrott har skett i ett källarförråd på Österled i Arboga någon gång mellan den 1 och 6 oktober. Enligt polisanmälan hade låset brutits upp och från förrådet försvann diverse verktyg, bland annat en cirkelsåg och en skruvdragare av märket Bosch.
 • Även på Hamngatan i Arboga har det skett ett inbrott i källarförråd. Någon gång mellan den 24 september och den 8 oktober ska en okänd gärningsman ha brutit sig in, men det är i nuläget oklart vad som stals.
 • Under kvällen eller natten mellan den 7 och 8 oktober stals en LED-ramp från en bil som stod parkerad vid Kyrkogatan i Arboga. LED-rampen är värderad till 1 600 kronor, men i nuläget finns inga iakttagelser kring händelsen.
 • Någon gång under natten mellan den 6 och 7 oktober blev en moped totalförstörd i en brand på Järnvägsgatan i Kungsör. Polisen misstänker att branden var anlagd och har upprättat en anmälan gällande skadegörelse på moped. Det uppskattade värdet på mopeden är 15 000 kronor.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-