Västra Mälardalen
09:57 | 28 oktober 2020

Flertalet katalysatorer stulna i Arboga och Kungsör

Verkstad beskrev en av stölderna som "proffsigt gjort".

Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

Polisen har fått in tre separata anmälningar gällande stöld av katalysator i regionen. Två anmälningar kommer från Kungsör och den tredje från Arboga.

I det första fallet stals en katalysator någon gång mellan 16.30 i måndags till 13.30 i tisdags. När målsäganden startade bilen lät den illa och personen tog då bilen till en verkstad. Där upptäcktes att bilens katalysator var avskuren. Enligt anmälaren beskrev bilmekanikern det som att “det såg ut att vara proffsigt gjort”.

I det andra fallet stals en katalysator från en annan Toyota Prius som stod parkerad på Kungsgatan i Kungsör. Den stölden ska ha skett mellan 23.00 i måndags och 07.00 i tisdags när det upptäcktes. Värdet på den stulna katalysatorn uppges vara 5 000 kronor.

I det tredje fallet stals en katalysator från en Opel Astra som stod parkerad på Halmstigen i Kungsör. Den stölden ska ha skett mellan i lördags och i tisdags.

Polisen har inga spår eller iakttagelser kring någon av de tre katalysatorstölderna.

Vidare har polisen fått in en anmälan gällande stöld av en kylargrill från en Volvo som stod parkerad på Drottninggatan i Kungsör. Även denna stöld ska ha skett någon gång mellan måndagen och tisdagen denna vecka.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-