Västra Mälardalen
14:55 | 13 september 2021

Föremål kastades från gångbro ner på förbipasserande bil

Föraren hörde en smäll och stannade bilen.

Foto: Dennis Johansson Strömberg/Arkiv

Vid 18.15-tiden på söndagskvällen (den 12 september) kom en bil körandes på länsväg 250 in mot centrala delarna av Köping. När bilen kom i närheten av rondellen vid Arbogavägen noterade föraren fyra personer som befann på gångbron över vägen. En av dessa personer gjorde en rörelse med ena armen och efter det hörde föraren en smäll på bilens tak.

Hon stannade sen till så fort hon kunde och noterade då lackskador på bilens tak. Skadorna ska ha kommit till efter att någon form av föremål kastades från gångbron. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse på bil, men i nuläget finns ingen misstänkt utpekad.

Fler polisanmälningar: 

  • Vid 20-tiden i fredags noterade en butiksanställd på Willys i Köping att en person försökte gå ut ur butiken med en fullpackad väska. När den anställde bad om att få se innehållet i väskan blev denne bortknuffad. Tjuven, en man, sprang ut från butiken och hoppade in i passagerarsätet på en bil som sen åkte iväg. Den anställde uppges ha känt igen personen som körde bilen. Polisen har nu upprättat en anmälan om stöld och ska gå igenom kameraövervakingsmaterial från butiken.
  • I fredags morse (den 10 september) upptäckte en granne att en okänd gärningsman hade försökt bryta sig in i en lägenhet på Väpnaregatan i Köping under natten. Enligt anmälan har tjuven försökt bryta sönder dörren med någon form av verktyg, men misslyckats. Grannen hittade bitar från dörren i trapphuset. En anmälan om försök till stöld genom inbrott har upprättats, men i nuläget finns inga iakttagelser kring händelsen.
  • I torsdags, den 9 september, upptäcke en bilägare att någon hade gjort inbrott i dennes bil som stod på Bergsgatan i Köping. Höger sidoruta bak hade krossats och det fanns även en spricka i framrutan på samma sida. Ur bilen stals en svart ryggsäck som innehöll en laptop av märket Apple.
  • Vid 21-tiden i fredags kontrollerade en polispatrull en bilförare vid McDonalds på Ringvägen i Köping. Vid kontrollen visade det sig att föraren, en man i 20-årsåldern, hade återkallat körkort. Mannen misstänks nu för olovlig körning, grovt brott.
  • Någon gång mellan den 29 augusti och den 12 september stals en el-moped som hade stått vid järnvägsstationen i Köping. Ägaren har uppgett att han hade låst fast el-mopeden. När han återvände för att hämta den i söndags var den borta. El-mopeden uppges vara av märket Vässla.
  • Örebro kommun har polisanmält att en elev blev av med sin skoldator på tåget mellan Örebro och Arboga. Detta ska ha skett någon gång mellan 16.20 och 16.30 i torsdags, den 9 september. Eleven ska ha glömt sin dator, som är av märket HP, på tåget och när eleven skulle hämta den så var datorn försvunnen.
  • Vid 11.30 på fredagsförmiddagen upptäcktes ett inbrott i ett förråd på Kinnekullevägen i Kungsör. Ägaren upptäckte att förrådet, som brukar vara låst, stod vidöppet. Från förrådet stals matsilver i 48 delar samt en fönstertvätt av märket Kärcher.
  • På kvällen i torsdags, den 9 september, gick larmet igång på en bil vid Rönnagränd i Kungsör. När ägaren gick för att kolla fanns ingen person kvar och det var heller inga skador på bilen. Däremot så fanns en domkraft kvar på marken intill bilen. Om tjuven var ute efter bilens katalysator, däck eller något annat är oklart. Polisen har i alla fall upprättat en anmälan gällande försök till stöld.
  • I slutet av förra veckan stoppade en polispatrull en motorcykel som färdades på E20 utanför Kungsör. Vid kontroll visade det sig att föraren, en man i 20-årsåldern, saknade giltigt körkort för att få framföra motorcykeln. Han misstänks nu för olovlig körning.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-