Fotboll
17:18 | 28 augusti 2021

Matchens sista spark sänkte Södra

Arboga pressade serieledande Säffle, men förlorade surt: ”Vi är värda mer", säger tränaren Mikael Wiker.

Tunga miner hos Arbogaspelarna efter gästande Säffles avgörande mål på tilläggstid. Foto: David Eriksson

Det var tufft, tempostarkt och lite smågrinigt när Arboga Södra tog emot topplaget Säffle SK hemma på Ekbacken under lördagseftermiddagen. Trots att Arboga pressade gästerna rejält så blev det förlust med 1–2 (0–1). Detta efter att Säffle avgjort i den 93 matchminuten.

– Väldigt frustrerande, sammanfattar Arboga Södra-tränaren Mikael Wiker.

Säffle var snäppet vassare än Arboga i den första halvleken. Gästerna tog ledningen via en nick på hörna i mitten av de första 45 minuterna och höll ledningen in i halvtidsvilan. Hemmalagets bästa chans hade lagkaptenen Dervis Grabus, men han fick se sitt långskott smita precis ovanför ribban.

I andra tog Arboga över mer och mer, vann fler dueller än motståndarna och till slut kom belöningen. Inbytte Nemanja Plamenic blev ensam på bortre stolpen efter en inläggsfrispark och skickade in det välförtjänta 1–1-målet i den 73 minuten.

Inbytte Nemanja Plamenic kvitterade för Arboga Södra i andra halvleken mot Säffle. Foto: David Eriksson

Södra hade i det läget momentum, men då kom en tung smäll. Rijad Babovic, för dagen mittback, åkte på sitt andra gula kort och tvingades lämna planen.

– Innan vi fick det röda tycker jag vi tog över matchen helt. Vi fick in 1–1 och kände att vi kunde avgöra. Sista kvarten fick vi försvara oss, säger Wiker.

Säffle kom i anfallsvåg efter anfallsvåg, men Södra stod emot och såg länge ut att få med sig en poäng. I den 93 matchminuten kunde de dock inte stå emot längre. En Säfflespelare kom först på en andraboll och skickade in segermålet bakom debuterande målvakten Anton Palmér (ny från Kumla).

– En klockren insats. Vi är värda mer. Sista sparken och Säffle gör 2–1… Det är för jävligt, säger Wiker.

Men sett till 90 minuter är du ändå nöjd med lagets insats?

– Jag tycker vi är bättre än Säffle stora delar av matchen. Innan det röda kortet förde vi matchen och hade det mesta. Efter det röda fick vi tänka mer defensivt, men vi gör det ändå bra. Fram till sista sparken då…

Er nye målvakt Anton Palmér gjorde debut för Södra idag. Vad tycker du om hans insats?

Arboga Södras nye målvakt Anton Palmér. Foto: David Eriksson

– Han skötte sig riktigt bra. Anton är en riktigt bra målvakt och det känns skönt att ha fått in honom. Han kommer ge oss stabilitet, säger Wiker.

Som avslutar:

– Nu är det bara glömma den här matchen och gå vidare.

Arboga står därmed kvar på 12 inspelade poäng, vilket betyder en sjundeplats i division 3 Västra Svealand. Nästa match för Södra spelas nästa lördag (den 4 september) borta mot nästjumbon Strömtorp.

Målskytt, Arboga: Nemanja Plamenic

Södratränaren Mikael Wiker. Foto: David Eriksson

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-