Arboga
06:44 | 18 december 2020

Nya hyresrätter byggs på Södra Brattberget i Arboga

Inflyttning planeras i slutet av 2021.

Foto: Arboga kommun

Kommande vår kommer Byggnadsfirman Lund att inleda bygget sex enplansvillor vid Moränvägen i kvarteret Geologen på Södra Brattberget. Villorna storlek är 90 kvadratmeter utformade med fyra rum och kök. Även trädgård, förråd och carport finns med i hyresavtalet.

– Villorna som vårt intressebolag Sturestaden byggde i kvarteret Spirean vid Åkersbergsvägen har varit mycket omtyckta och vi är glada att nu kunna utöka vårt utbud med nya villor till uthyrning, säger Byggnadsfirman Lunds VD Ann-Marie Lund, i ett pressmeddelande från Arboga kommun.

”Villorna är utformade som enplanshus, vilket bland annat kan passa för äldre som har behov av bättre tillgänglighet. Att villorna blir hyresrätter gör att även de som inte kan eller vill köpa sin bostad får möjlighet att bo i villa med trädgård”, skriver Arboga kommun.

– Vi ser det som mycket positivt att det byggs tillgängliga villor för uthyrning eftersom det bidrar till att bostadsutbudet i Arboga blir mer varierat så att fler kan hitta en bostads som passar deras behov och önskemål, säger Arboga kommuns samhällsbyggnadschef Anne-Marie Fredriksson.

Företaget Mälarvillan, som har sin produktionsanläggning i Surahammar, har fått i uppdrag av Byggnadsfirman Lund att bygga villorna.

Hyresrätterna vid Södra Brattberget är inte den enda nybyggnation som planeras i Arboga. Sedan tidigare står det klart att Sturestaden Fastighets AB ska bygga 40 nya lägenheter i ett projektet på fastigheten Gropgården i centrala delarna staden.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-