Basket
08:53 | 29 oktober 2020

Stars förbereder för första matchen i nya idrottshallen

Sportchefen Stefan Stålmalm: "Ger bättre förutsättningar för ett mer coronasäkert arrangemang".

Stefan Ståhlmalm, Jan Norén, Kjell Johansson och Dan Sederowsky från Köping Stars styrelse inspekterar nya idrottshallen och en av basketkorgarna. Foto: Köping Stars

Köping Stars nästa hemmamatch spelas tisdagen den 3 november. Efter att den svenska regeringen gett besked om att tillåta 300 sittande åskådare från och med 1 november kommer nu Stars att byta hemmaarena. Just nu förbereder klubben för match i Köpings bad & sport – den ännu inte invigda nya idrottshallen.

– Det ger bättre förutsättningar för ett mer coronasäkert arrangemang än vad vi kan åstadkomma för 300 personer i Karlbergshallen, säger Stars sportchef Stefan Ståhlmalm, till klubbens hemsida.

En stor skillnad mellan Karlbergshallen och den nya idrottshallen är att den nya har plastgolv. Detta ska dock inte medföra några problem för Stars-spelarna.

– Spelarna, vana vid trägolv, har testat gummigolvet och reaktionen har varit ”bättre än väntat”, säger Ståhlmalm.

Enligt klubben kommer de 300 åskådarna bland annat att tas separat in och ut i hallen via flera nödutgångar, och anvisas specifikt till och från sina utspridda sittplatser. All servering beställs och levereras också till respektive sittplats.

“Stars organisation hanterar också allt praktiskt som krävs. Beställa och frakta bland annat särskilda basketkorgar med tillhörande 24-sekunderklocka. Även frakta bord, stolar och reklamskyltar från Karlbergshallen och se till att all teknik fungerar. Och städa efter sig”, skriver klubben.

– i ska givetvis säkerställa att allt det sportsliga fungerar som det ska, säger Stefan Ståhlmalm.

Stars hoppas kunna ha ett ”genrep” kommande söndag.

– Vi är medvetna om att allt inte kan bli fulländat med så kort förberedelsetid, säger Stefan Ståhlmalm.

Nästa match i SBL för Köping Stars är på fredag borta mot Nässjö.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-