ARBOGA/KULTUR
16:00 | 30 mars 2023

Separatutställning i Arbogas stadsbiblotek

The "Female Urge To Feel Small" med den nyligen examinerade konstnären Lovisa Axén.

Lovisa Axén växte upp i Götlunda utanför Arboga. Med en kandidatexamen i textilkonst vid Konstfack – Högskolan för konst, konsthantverk och design i Stockholm (2018-2021) har Axén hittat sin konstnärliga grund i traditionella textila hantverkstekniker; lapptäcke, screentryck, vävning, quiltning och broderi, där hon utforskar populärkulturella dilemman och sociala frågor med humor och igenkännbarhet.

I denna utställning har Axén materialiserat och undersökt meme (Meme – något som på kort tid uppnår stor popularitet och erkännande endast via Internet) ”The Feminine Urge To….” New York Times beskriver fenomenet så här: ”Frasen handlar till synes om begär, men den följs ofta av ett negativt personlighetsdrag eller vana, könsstereotyp eller en ståndpunkt i en social fråga. Det kan också föregå en mycket specifik fantasi. Mememakare har använt formatet både satiriskt och seriöst, men oftast för att göra narr av sina egna önskningar och tendenser.”

Genom de textila hantverksteknikerna vävning, lapptäcke, quiltning och broderi har Axén försökt förstå och materialiserat varför kvinnor ofta gör sig mindre i form av min egen inställning av memet – ”The Feminine Urge To Feel Small”, står bland annat att läsa på Facebook/events.

Utställningen öppnar i Galleriet, Arboga Stadsbibliotek
tisdag 11 april, klockan 15:00.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-