DEBATT
12:53 | 12 februari 2024

”Hål i huvudet att lägga ned Köpings akutmottagning”

Fredrik Andersson, Vanligt folk skräder inte orden om förslaget röstas igenom imorgon.

Debatten har pågått om akuten i Köping nu under en längre tid och många kloka aspekter har lyfts fram, framförallt från personer med direkt koppling via arbete inom vården. Det ter sig mycket märkligt ja till och med taktlöst av politikerna på regionen om man tänker att besluta om nedläggning av Köpings akutmottagning som servar nästan 90.000 personer.

Det är alltid enklare att fatta beslut ju längre från den faktiska verkligheten man befinner sig. Detta kan man väl verkligen se i detta tänkta beslut från M, Sd, Kd och L på regionen. Jag har själv senaste veckan tagit del av ofantligt många historier som bevittnat att ”om inte Köpings akutmottagning funnits hade jag faktiskt inte stått här idag”

Detta är taget från verkligheten och inte något man kan bortse från som beslutsfattande regionpolitiker!

Många var vi som var med och demonstrerade mot nedläggningen av BB för 31 år sedan, många fasade vad som skull komma härnäst. För visst kändes det som att man redan då sneglade på att minimera betydelsen av Köpings lasarett och låta storebror Västerås svälla ut.

Debatten har pågått i olika omgångar sedan dess, och nu står vi kanske inför ett faktum? För detta är väl i praktiken redan början, om inte annat så minskar ju attraktionskraften att arbeta på ett sjukhus som saknar akutsjukvård markant.

Vad som är än mer frapperande i detta är att i rådande osäkra världsläge gå fram med att flytta akutsjukvården från en strategisk viktig plats. Köping är ju rent geografiskt ett lämpligt ställe att ha ett akutsjukhus på.

Vi läser dagligdags i tidningar och ser på TV om att det är läge att bunkra upp med livsmedel, uppmaningar om att göra sig förberedda om krisen kommer. Hur kan man då som regionspolitiker inte reflektera över detta och fortgå med planerna att lägga ned Köpings akutsjukvård i en tid då ett akutsjukhus faktiskt kan ha den viktigaste funktionen i vår kommun?

Jag dristar mig till att det måste vara ”hål i huvudet” om man röstar genom detta förlag imorgon 13 februari!

Fredrik Andersson /Vanligt Folk i Köpings kommun 


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-