Basket
19:31 | 5 september 2021

En vinst och två förluster för Stars i Umeå

På söndagen vände laget hemåt efter en givande träningscup.

Köping Stars-tränaren Torbjörn Gehrke. Foto: Michaela Ericzén/Arkiv

I helgen stod Umeå Basket värd för Better You North Cup som innebar tre viktiga träningsmatcher för Köping Stars. I sin första match ställdes Stars mot Jämtland Basket och förlorade med 100-68, läs mer om matchen HÄR.

På lördagen gick det bättre, efter två förlängningsperioder vann Köping över Umeå med 102-97.

Umeå – Köping Stars 97-102 (42-51)
(14-29) (28-22) (20-17) (26-19) (6-6) (4-9)

Poäng Köping Stars: Hampus Åhlin 21, Jordan Giles 17, Dominic Robb 16, Ernests Kalve 15, Zane Martin 11, Tim Carlsten 8, Simon Klaasma 6, Kevin Senghore-Peterson 5, Marcus Larsson 3

Innan laget påbörjade resan hem på söndagen var det BC Luleå som stod för motståndet. Luleå var revanschsugna efter två raka förluster och vann slutligen med 85-72.

Poäng Köping Stars: Dominic Robb 16, Jordan Giles 15, Zane Martin 14, Erik Flood 11, Hampus Åhlin 7, Kevin Senghore-Peterson 6 och Tim Carlsten 3

I sin blogg på Köping Stars hemsida summerar coach Gehrke den gångna helgen.

”Summa summarum har helgen varit väldigt givande för Köping. Vi har dubblerat våra ”träningspass” i 5-mot-5 spel. Vi har blivit ordentligt trötta och fått kämpa oss igenom den tröttheten. Det var varit relativt lika förutsättningar för alla lagen, men som vanligt vill vi alltid vara värst. Med en riktigt lång resa i benen så blir vi slaktade i halva matchen mot Jämtland som var mer än ett nummer för stora för oss i dagsläget”, skriver Gehrke.

Han sätter även fingret på vad som behöver förbättras innan säsongspremiären den 24 september

”Det vi inte gör bra är att vi inte tar returer som ett lag måste göra för att ha en chans i SBL. Dessutom inser vi fortfarande inte varför vi spelar bra när vi spelar bra och vad det är vi inte gör när det slutar gå bra. Kontentan av det är att vi ännu inte är i form och behöver mer träning, fler träningar 5-mot-5 och fler matcher. Vi behöver också komma i bättre kondition. Men det är det försäsongen är till för. ”So far so good” som killen sa när han passerade varje våning i fritt fall efter att ha hoppat ifrån taket på höghuset.

Anledningen till att jag kan vara ”nöjd” efter bara en vinst på tre matcher är att vi spelat bra i mellan 20-25 minuter i varje match. Målsättningen är enkel: 28-30 bra minuter i matcherna kommande helg och 30-32min i matchen helgen efter det och ännu bättre mot SBBK i premiären. Vi har mycket att jobba på, men vissa saker ser stundtals riktigt bra ut.”

Nästa helg står Köping Stars värd för en egen försäsongsturnering. De deltagande lagen är Köping Stars, Södertälje BBK, Nässjö Basket och Borås Basket.

”Vi vill förstås fortsätta på den inslagna vägen och se bättre och bättre prestationer för varje match som går. Förhoppningsvis får vi Niklas Larsson tillbaka i spel innan nästa helg och om några veckor är Oliver Gehrke i träning igen”, skriver Torbjörn Gehrke i sin blogg.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-