Fotboll
06:00 | 19 mars 2023

Forsby FF gör sig redo för en tuff säsong i division 2

Tränaren Mikael Wiker: ”Tjejerna är väl förberedda på det”.

Forsby FF gick fram som en ångvält under 2022, men denna säsong kommer bjuda på helt andra utmaningar. Foto: Janne Nilsson/Kamerapappans fotbollsbilder

Under 2022 vann Forsby FF 13 av 14 matcher i division 3 Örebro-Västmanland. På dessa 14 matcher gjorde FFF hela 77 mål framåt och släppte in 20 bakåt. Köpingslaget drog med andra ord iväg som en ångvält genom serien, som de vann.

Säsongen 2023 blir av allt att döma betydligt tuffare. Forsby är numera uppflyttade till division 2 Västra Svealand där kvalitén på spelet väntas gå upp ett par snäpp.

– Det blir en jäkligt tuff serie. Det sa vi redan i november när vi såg vilka vi skulle ställas mot. Tjejerna är väl förberedda på det, säger FFF-tränaren Mikael Wiker.

Vad är det för typ av motstånd som väntar er den här säsongen?

– Vi kommer möta stora, starka och vältränade lag. Förra året var det lite si och så med flås och fotboll bland de vi mötte, men nu kommer vi möta riktigt bra tränade lag som satsar på att gå upp. Det kommer vara stor skillnad. Varje match kommer bli otroligt tufft.

Rent spelmässigt, kommer ni göra ändra något för att anpassa er till den nya serien?

– Ja, det har vi en del tankar på.

Wiker säger vidare att hans lag ska testa en 4-1-4-1–uppställning. Tanken med det att är att få mer balans på mittfältet och tajtare försvarsspel.

– Det är mest för att göra det lite tätare på mittfältet. Många lag vill spela sig upp genom mitten. Då gäller det att vara täta på mittfältet och vinna bollen där.

Med andra ord ska ni bli mer av ett omställningslag?

– Ja, i alla fall mot de bättre lagen i serien.

Har ni spelarna för att kunna använda en sån taktik?

– Ja, det tycker jag vi har. Julia (Nilsson) kan agera bollmottagare och bakom henne kan vi ha två offensiva mittfältare som kommer få springa väldigt mycket. Sen har vi bra fart på våra kantspelare. Vi ställer rätt höga krav på spelarna, men det måste till på den här nivån annars kommer det aldrig gå. Både tränings- och inställningsmässigt.

Forsby FF-tränaren Mikael Wiker. Foto: David Eriksson/arkiv

Redan innan säsongen har Forsby FF drabbats av ett stort avbräck. Förra årets skyttedrottning, Elsa Westerlund, är korsbandsskadad och missar troligen halva säsongen.

– Det är ett jäkla avbräck. Hon opererade korsbandet i november. Hon blir förmodligen borta hela våren. Det är inget roligt, säger Mikael Wiker om Westerlund som förra säsongen gjorde 23 mål på tolv matcher.

I övrigt är spelartruppen intakt hos Forsby FF. Ingen spelare har anslutit i dagsläget och ingen har lämnat klubben.

– Det ser ut att vara i stort sett samma trupp som förra året. Vi hoppas få in någon spelare till. I nuläget provtränar Sabina Grabus (tidigare Arboga Södra) med oss. Vi hoppas på henne.

Lördagen den 15 april är det premiär för Forsby FF i division 2 Västra Svealand. Där kommer Värmlandsklubben Lysviks IF på besök till ”Krillans” konstgräs.

– Vi har fyra träningsmatcher kvar innan det plus ett mindre träningsläger. Sen drar allt igång och när det sker ska vi vara så förberedda det bara går, avslutar Forsby FF-tränaren Mikael Wiker.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-