Pingis
15:50 | 19 maj 2021

Inför SM-finalen: ”Vi slår ur underläge”

Bäst av tre gäller när Köpings BTK spelar SM-final mot Eslöv.

Köping BTK:s lagledare Kicki Lövdahl Gullbo. Foto: Michaela Ericzén/Arkiv

Köpings BTK:s damer har stött på många hinder både inför och under den pågående säsongen i Pingisligan. Precis som för många andra föreningar har coronapandemin påverkat negativt och inför säsongen var det en storsponsor som drog sig ur. Lyckligtvis räddades säsongen av att Köpings kommun och Sparbanken Västra Mälardalen gick in och beviljade ett stöd på cirka 140 000 kronor.

På onsdagskvällen inleds SM-finalen när Köping tar emot Eslöv på hemmaplan.

– Det ska bli kul, det var längesen vi var i final, säger Kicki Lövdahl-Gullbo som är lagledare för Köpings BTK-damerna.

Senast lagen möttes vann Köping mot Eslöv, men Kicki är tydlig med att poängtera att det med största sannolikhet blir en helt annan matchbild under SM-finalen.

– Vi besegrade dem i sista omgången av grundserien, men det ska tilläggas att de spelade med sin A-lagsreserv då. Nu har de Li Fen som bara har förlorat en match i Sverige och Filippa Bergand så de saknade två väldigt tongivande då, säger hon och fortsätter:

– Vi slår ur underläge och de är favoriter på pappret. Men man får inte glömma att en final är en final och jag hoppas att det blir som i semin att vi får med oss de viktigaste matcherna.

I Köping har fransyskan Judith Liu anslutit till truppen inför finalen.

– Vi har fyra spelare tillgängliga nu när Judith Liu har anslutit. Hon kunde inte vara med tidigare på grund av corona som påverkade spel i Frankrike. När hon har förberett sig bra är hon absolut en nyckelspelare i vårt lag.

Onsdagens match som börjar klockan 18.30 är den första av tre möjliga, på fredag reser Köpings BTK till Eslöv för den andra matchen och om det behövs spelas en tredje avgörande match i Eslöv på lördag.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-