Fotboll
17:05 | 17 oktober 2021

KFF vann enkelt över jumbon: ”Jättemärklig match”

Tre viktiga poäng för Köping i jakten på nytt kontrakt.

Anfallaren Alen Dzanic byttes in i andra halvlek och noterades för två mål i 6–1-segern över Åmål. Foto: David Eriksson

IFK Åmål har knappast rosat marknaden i division 3 Västra Svealand under säsongen. Det gjorde de inte heller under söndagens besök till ”Krillans” konstgräs där Köping FF enkelt kunde vinna med 6–1 (2–0).

– En jättemärklig match, säger KFF-tränaren Armin Suljic.

KFF höll i taktpinnen från start, men slarvade mycket i passningsspelet mot ett Åmål som uppträdde till synes oorganiserat. Detta gjorde att flera konstiga situationer uppstod matchen igenom. KFF kunde till slut göra 1–0 på straff genom Rezene Berhane. Kort efteråt fälldes högeryttern William Hessleryd och KFF fick ytterligare en straff. Åmål protesterade vilt och när väl Admir Alisic skulle slå straffen så stod gästernas målvakt kvar vid ena stolpen, till synes i protest mot domslutet, vilket gjorde att Alisic bara kunde raka in 2–0.

Den andra halvleken var väldigt likt den första med slarvigt spel från båda lagen. Köping fick dock i gång målskyttet lite mer och satte fyra bollar i nät under de sista 45 minuterna. Gästerna reducerade till 6–1 efter en omställning i slutminuterna. De sista minuterna bjöd även på tråkiga scener när ett gruff uppstod vilket ledde till en varsin utvisning för lagen.

KFF-tränaren Armin Suljic. Foto: David Eriksson

KFF-tränaren Armin Suljic sammanfattar den märkliga matchen så här:

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi möter ett konstigt lag och samtidigt var vi konstiga. Allt var konstigt idag, säger Suljic.

Trots den märkliga matchen så var de tre poängen viktiga för KFF, som nu är uppe i 20 inspelade poäng. Avståndet ner till Nora under nedflyttningsstrecket är sex poäng och då har Köping en match mindre spelad. Här näst väntar Vretstorp, som spelat ihop 16 poäng, på bortaplan.

– Nu ska vi göra en bra träningsvecka och förbereda oss för Vretstorp. Det är en jätteviktig match och det är klart vi går för seger, men Vretstorp har allt att spela för så det kommer bli tufft. Vi kommer så klart gå för seger, säger Suljic.

Är du orolig för att ni eventuellt ska hamna i en bottenstrid? 

– Nej, absolut inte. Vi har det som krävs för att inte vara inblandade där i slutomgångarna. Det har vi visat i matcherna hittills. Den här matchen mot Åmål var vår sämsta match rent spelmässigt, men samtidigt är det svårt att göra så mycket mer mot ett sånt här motstånd, avslutar KFF-tränaren Armin Suljic.

Köping FF – IFK Åmål 6–1 (2–0)

Målskyttar, KFF: Admir Alisic 2, Alen Dzanic 2, Rezene Berhane, Max Lundberg

Tabellen: 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-