Västmanland
11:40 | 30 augusti 2021

1 759 personer rapporterades under polisens trafikvecka

”I slutändan handlar det om att rädda liv”.

Foto: Polisen/arkiv

Under vecka 33 genomförde polisen en nationell trafikvecka med fokus på kontroller i tätbebyggt område. Under den veckan rapporterades 1 759 personer för hastighetsöverträdelser i Region Mitt (Västmanland, Uppsala, Gävleborg).

– Våra kontroller är ett effektivt sätt att påvisa vikten av att följa skyltad hastighet. I slutändan handlar det om att rädda liv för just hastigheten är avgörande för hur allvarliga konsekvenser en olycka kan få, säger Maria Rosander, samordnare för trafiken i region Mitt, i ett pressmeddelande. 

27 av de som rapporterades körde inom intervallet 6-9 km/h över tillåten hastighet.

– Dessa siffror visar att man har haft en låg toleransnivå vilket är helt i linje med polisens trafikstrategi och på sikt påverkar det allmänhetens genomsnittshastighet.

Under veckan upptäckte polisen även fler brott än endast hastighetsöverträdelser. 47 narkotikabrott och 31 underrättelseuppslag, bland annat.

– Vi har jobbat brett och inte endast fokuserat på hastighetsöverträdelser utan även på annan brottslighet. Det är viktigt att vara lyhörd och se hastighetskontrollerna som en ingång till att upptäcka annat, säger Maria Rosander.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-