Kolsva
14:56 | 25 augusti 2023

Eklidens nya lägenheter invigda

Enhetschfen Päivi Ackesten: ”Skönt att allt är på plats”.

Eklidens äldreboende i Kolsva har fått 24 nya och moderna rum. Foto: David Eriksson

I maj 2021 togs det första spadtaget för ombyggnationen av Eklidens äldreboende i Kolsva. Under våren 2023 var arbetet färdigt och inflyttningsklart. I måndags invigdes den nya delen av äldreboendet.

Nybyggnaden består av 24 moderna lägenheter samt lokaler för personal med omklädningsrum och pausrum.Kostnaden för projektet var 100 miljoner kronor.

Elizabeth Salomonsson, ordförande i Köpings Bostads AB, och Anna Eriksson, ordförande i vård- och omsorgsnämnden, höll invigningstal. Foto: David Eriksson

Enhetschefen Päivi Ackesten:

– Det känns skönt att allt är på plats. Vi har varit så splittrade här under byggtiden. Flyttat fram och tillbaka, hit och dit under två års tid. En flyttkarusell hela tiden. Nu känns det som att vi har landat och kan få mer ordning på saker. Lite lugn och ro, helt enkelt, säger Päivi.

Vilket effekt tror du att de nya lägenheterna kommer få på de som ska bo där?

– Det är alltid roligt att flytta in i en ny lägenhet! Jag kan inte komma ihåg senast de byggdes ett nytt äldreboende i kommunen. Det är moderna och fräscha lägenheter med bland annat lyftanordningar, höj- och sänkbara toaletter och handfat. Egna tvättmaskiner i varje lägenhet. De boende behöver inte ens ha några nycklar för de har en klocka så när de närmar sig sin dörr så låses den upp automatiskt. Det finns väldigt mycket värdefull teknik.

Som det tidigare nämnts så är det inte bara de boende som fått ett lyft efter att bygget stod klart. Personalen har fått uppfräschade omklädningsrum och pausrum.

– Det är mycket som är positivt, säger Päivi.

Ett av de helt nya rummen på Ekliden. I rummen finns bland annat en lyftanordning som ska hjälpa både de boende och personalen i vardagen. Foto: David Eriksson

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-