Basket
13:02 | 17 november 2020

Niklas Larsson inkallad till landslaget

Åker ner till Istanbul med fyra andra SBL-spelare.

Niklas Larsson. Foto: Michaela Ericzén/Arkiv

På tisdagen skrev Basketlandslagen.se att sammanlagt fem SBL-spelare kommer att åka ner till bubblan i Istanbul där ett EM-kval väntar för svenska herrlandslaget i basket. Den 27 november ställs Sverige mot Nederländerna och mot Kroatien den 29 november.

SBL-spelarna som blivit inkallade är Köping Stars lagkapten Niklas Larsson, Anes Zekovic, William Gutenius, Adam Ramstedt och Adam Rönnqvist. Utöver dessa fem finns två spelare på stand by hemma i Sverige.

– Som vi har sett på damsidan behövs ett stort antal reserver i dessa tider och de spelar strålande för närvarande. William Magarity är skadad och Simon Birgander och Charles Barton har tackat nej eftersom de prioriterar sina klubbar i detta läge, säger landslagsansvarig Fredrik Joulamo.

Internationella Basketsbollförbundet FIBA har tagit fram ett protokoll för att kunna genomföra ett coronasäkert EM-kval.

Här är några av punkterna som herrlandslaget måste följa:

– Varje land får resa med max 25 personer (spelare och ledare) till arrangörsorten.

– Varje landslag ska ha med sig en utsedd “Biosecurity Compliance Officer”, som ser till att FIBA:s smittskyddsprotokoll följs.

– De sista 10 dagarna innan avresa ska alla hålla sig i “relativ isolering” i hemmet. Spelare får dock åka till träningar och matcher i sina klubblag, men undvika kontakt med personer utanför laget.

– Innan avresa ska alla ta minst två PCR-test med negativa provsvar för att få åka till bubblan.

– På plats spenderas all tid på hotellet, förutom träningar och match då truppen och ledarstaben slussas med buss till arenan.

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-