Köping
14:26 | 7 februari 2024

Ny restaurang öppnar i klassiska Lunkanslokalen

Initiativtagaren Mattias Nilsson: ”Det ska vara en upplevelse att komma hit”.

Mattias Nilsson utanför gamla Lunkans Pub & Restaurang som just nu transformeras om till ett Blackstone Steakhouse. Foto: David Eriksson

Klassiska Lunkans Pub & Restaurang vid Karlsdals torg i Köping har stått tomt en längre tid, men så kommer det inte vara så länge till. Just nu pågår en stor renovering för att fräscha upp och bygga om lokalen för öppnandet av en ny restaurang – nämligen Blackstone Steakhouse.

Initiativ- och franchisetagare är Mattias Nilsson. Han arbetar till vardags som försäljningsansvarig för Europa och Norden på Hästens Sängar, men under sina yngre dagar var han väldigt bekant med Lunkans. Nu vill han skapa nya minnen för Köpingsborna och tillresta gäster.

– Jag har jobbat här en gång i tiden. Började som diskare 1986 och jobbade mig uppåt fram till början av 90-talet. Det var en rolig tid, minns Mattias.

Senare i livet har Mattias bland annat bott i Abu Dhabi i tio år och fått väldigt mycket upplevelser av hur det är när man ska gå ut och äta.

– Den upplevelsen har jag inte riktigt fått i den här regionen. Det finns i Västerås, men inte här. För alla företagare, bland annat vi i Hästen och alla våra kunder, saknas en riktig matupplevelse. Tanken är att det här ska bli ett ställe för alla företagare att gå ut och äta med sina kunder. Vi kommer även att fokusera på barnfamiljer, främst på lördagar.

Blackstone Steakhouse startades 2015 i Dalarna där de första restaurangerna öppnades i Falun och Borlänge. I dag finns det 16 Blackstone-restauranger, exempelvis i Göteborg, Stockholm, Örebro och Västerås. Det som gör Blackstone speciellt är att gästerna själva får tillaga kött på en varm sten vid bordet.

– Blackstone är oerhört noga med råvaror och är väldigt kända för det. De har varit väldigt proffsiga genom hela processen och de har ett koncept som jag med all säkerhet tror kommer att passa KAK-regionen. Det här kommer bli en snackis, även långt utanför Köping. Jag kommer välja att ha väldigt duktig personal som mestadels inte alls kommer från restaurangbranschen. Personal med mycket energi, glädje och som ser kunden. Det här kommer bli en upplevelse för gästerna. Personligen älskar jag upplevelser, när det händer någonting. Du får inte bara in en tallrik utan du ska sitta där och göra egen mat. Det blir samtal runt det och som sagt, en upplevelse, säger Mattias.

Mattias hoppas även att öppnandet av Blackstone i Lunkans gamla lokaler ska ge Karlsdals torg nytt liv.

– Alla som är i min ålder och äldre har varit här nere på Lunkans. Jag har till exempel bekanta som har förlovat sig här. Det kändes fel att den här lokalen skulle stå tom. Det ska hända saker här.

Lunkans gamla lokaler var rejält slitna. I januari inleddes renoveringen som kommer att pågå under hela våren.

– Det kommer hända mycket här inne. Allt gammalt ska ut innan det nya kommer in, men det kommer bli oerhört fint. Blackstone har ett väldigt bra koncept. Köpingsborna kommer inte känna igen sig när vi är klara här.

Är det inte en stor risk att öppna upp en restaurang i de här ekonomiskt svåra tiderna? 

– Det hänger bara på oss själva om det ska lyckas eller inte. Det gäller alltid att ta risker här i världen, betonar Mattias.

Blackstone Steakhouse Köping planeras att öppna den 24 maj, under Köpingsfesten. Dagen innan blir det en smygöppning för lokala företagare. Mattias Nilsson är förväntansfull.

– Det kommer att bli en riktig förvandling här nere. Folk har redan nu börjat prata om det och vi ser fram emot att få öppna upp.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
GRATISTIDNINGARNA

Magazin24 – Årets lokala insats 2023

Magazin24 – Årets gräv/artikelserie 2023

Magazin24 – Årets lokalsajt 2020