KÖPING
10:43 | 25 oktober 2023

SM i mathantverk avgjord

Tvetalund Lantbruk tog både guld och brons.

Karin Jansson från Tvetalund Lantbruk.

Karin Jansson från Tvetalund Lantbruk i Köping knep guldet i kategorin ”lufttorkad korv” med sin salami. Även en bronsmedalj gick till Karin i klassen ”övrig ost” för hennes salladsost.

Sammanlagt tävlade 200 mathantverksföretag med över 600 produkter i 40 klasser, varav 30 stycken i kategorin ”lufttorkad korv”.

Svenska mästerskapen i mathantverk, som gick av stapeln i Borås förra veckan, är ett samarbete mellan Eldrimner och mathantverkare.
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Man förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte.

Salladsosten till vänster och den guldvinnande salamin till höger.

– Jag är rätt nöjd men tycker att det är tråkigt att jag var själv från hela Västmanland. Men kul att jag fick guld första gången jag var med i charkklassen, säger Karin till Magazin24.

– Att det är så många som tävlar är ytterligare ett bevis på att mathantverksbranschen är en bransch i tillväxt med företagare som har ett starkt driv, menar Eldrimners nytillträdda chef Ulrika Brydling.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-