KÖPING
10:43 | 25 oktober 2023

SM i mathantverk avgjord

Tvetalund Lantbruk tog både guld och brons.

Karin Jansson från Tvetalund Lantbruk.

Karin Jansson från Tvetalund Lantbruk i Köping knep guldet i kategorin ”lufttorkad korv” med sin salami. Även en bronsmedalj gick till Karin i klassen ”övrig ost” för hennes salladsost.

Sammanlagt tävlade 200 mathantverksföretag med över 600 produkter i 40 klasser, varav 30 stycken i kategorin ”lufttorkad korv”.

Svenska mästerskapen i mathantverk, som gick av stapeln i Borås förra veckan, är ett samarbete mellan Eldrimner och mathantverkare.
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Man förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte.

Salladsosten till vänster och den guldvinnande salamin till höger.

– Jag är rätt nöjd men tycker att det är tråkigt att jag var själv från hela Västmanland. Men kul att jag fick guld första gången jag var med i charkklassen, säger Karin till Magazin24.

– Att det är så många som tävlar är ytterligare ett bevis på att mathantverksbranschen är en bransch i tillväxt med företagare som har ett starkt driv, menar Eldrimners nytillträdda chef Ulrika Brydling.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
GRATISTIDNINGARNA

Magazin24 – Årets lokala insats 2023

Magazin24 – Årets gräv/artikelserie 2023

Magazin24 – Årets lokalsajt 2020