Fotboll
12:41 | 28 oktober 2020

Spelglädje trots tomma läktare på Höstsparken

Klassiska turneringen pågår i Karlbergshallen.

Scheeleskolans klass 8CD tog hem Höstsparken under onsdagen. Foto: Elastico FC

Under veckan pågår den klassiska futsal-turneringen Höstsparken i Karlbergshallen i Köping. I turneringen gör skolklasser från årskurs 4 till gymnasiet upp i respektive ålderskategori.

Evenemanget brukar vara välbesökt, men på grund av coronapandemin är det tomt på läktarna i år. Trots det har det varit en lyckad turnering hittills, berättar arrangören Risha Bahram från Elastico FC.

– Det känns lite udda att det är publiktomt, men det har varit bra spelglädje på plan. Majoiteten har följt alla regler så vi har kunnat koncentrera oss på det viktigaste, att få alla att trivas.

På vilket sätt har det varit annorlunda att arrangera Höstsparken i år?

– Tidigare år har vi behövt vara i entrén och på läktaren. I år har vi kunnat koncentrera oss på att döma, så det är skönt för oss som jobbar. Men vi får inte in lika mycket kioskintäkter till föreningen, säger Bahram.

Årets upplaga arrangerar Elastico tillsammans med Teknikcollege och Sparbanken Västra Mälardalen. 2018 och 2019 arrangerade Elastico cupen tillsammans med Köping FF.

Bahram berättar att många barn och ungdomar får upp ögonen för futsal och Elastico tack vare Höstsparken. Föreningen har idag ett A-lag och fyra årskullar på ungdomssidan i spel.

– Jag tror att vi växer en hel del som förening av det här. Vi har växt mycket på social amedier de senaste dagarna och fått väldigt många frågor om våra ungdomslag. Vi hoppas även att företag får upp ögonen för oss och vill stötta oss på vår resa.

Risha Bahram passar också på att tacka de ideella krafter som ställt upp under veckan och gjort det möjligt att genomföra arrangemanget.

– Vi är 12 stycken som varit med och hjälpt till under veckan. Utan de som jobbar för en struntsumma hade det här inte varit möjligt. De tar ut semesterdagar eller spenderar sitt höstlov i Kabbehallen. De ska ha en stor eloge!

Under onsdagseftermiddagen spelar årskurs 9 innan Ullvigymnasiet gör upp under torsdagen.

Här är alla vinnare hittills

Årskurs 4: 4C S:t Olov

Årskurs 5: 5 Nyckelbergsskolan

Årskurs 6: 6 S:t Olov

Årskurs 7: 7 Karlbergsskolan

Årskurs 8: 8CD Scheele

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-