Kungsör
09:15 | 24 februari 2017

Så förverkligades barnens drömmar

Föreningen har förverkligat barnens drömmar.

Förra året ansökte Kungsörs ridklubb om ett idrottslyftsprojekt genom svenska ridsportsförbundet och valde då att satsa på ett drömprojekt.

– Under hösten hade vi en drömlåda där barnen och ungdomarna i klubben kunde lägga drömlappar, som vi sedan har gjort vårt bästa för att förverkliga, förklarar ridskolechefen Stina Holgersson.

Drömlådan fylldes snabbt med drömmar.

– Vi fick in jättemånga roliga drömmar. Det har varit allt från att de vill ha en radio i stallet eller raka mönster på hästarna till att rida islandshäst och som nu, testa på voltige, berättar hon vidare när Magazin24 besöker ridhuset på söndagen.

På plats var Anna Andersson från Fortuna Voltigeförening i Kolbäck. Sexton glada tjejer fick lära sig teori och testa på voltige, som kort kan beskrivas som gymnastik på hästryggen.

– Det här är barnens förening och många gånger går de säkert och tänker på saker de vill ha, och i och med det här projektet kunde vi uppfylla deras drömmar. Vi har tyvärr inte kunnat uppfylla alla drömmar, men målet har varit att göra så många som möjligt nöjda. 

Instruktören Anna Andersson berömde klubben och barnen efter sin förmiddag i ridhuset.

– Jag tycker att de är jätteduktiga! Positiva och glada, och så är de väldigt duktiga på att lyssna. Kungsörs ridklubb har verkligen lyckats skapa en fin stämning i föreningen.

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-