Valskog
18:10 | 27 oktober 2020

Nu påbörjas renoveringen av Björkskogsskolans skolgård

Till våren ska en ny skolgård med nytt underlag, lekutrustning och multisportplan stå klar.

Foto: Kungsörs kommun

Under vecka 44 påbörjas en omfattande upprustning av skolgården på Björkskogsskolan i Valskog. Den främsta prioriteten är sanering och byte av underlag på hela skolgården, skriver Kungsörs kommun på sin hemsida.

”KKTAB genomför saneringsarbetet med att schakta bort och byta ut underlaget, ett arbete som beräknas pågå cirka 3-4 veckor. Under tiden som underlaget på skolgården byts ut kommer Skolgatan vara helt avstängd för byggtrafik, mellan Skolgränd och Torggatan. Skolbussar kommer att dirigeras om under hela perioden. Stora delar av skolgården kommer också att vara avstängd och ordentligt instängslad för allas säkerhet.”

Nästa steg är att skolgården ska asfalteras efter årsskiftet när marken har satt sig. Sedan kommer skolgården att fyllas med ny utrustning.

– Det blir nya gungställningar, en kompisgunga, en jättelik repkompisgunga, klätterväggar, pingisbord, stångboll, nya fotbollsmål och gott om nya sittplatser. Eleverna har fått vara med och önska hur den nya skolgården ska se ut och många av förslagen blir verklighet, berättar rektor Kristoffer Olofsson.

I samband med saneringsarbetet tar man bort den gamla rinken där man kommer att bygga en ny multisportplan som kan användas året runt till flera olika sporter.

Arbetet beräknas vara klart våren 2021, komplett med nytt underlag, ny lekutrustning och en multisportplan.

– Jackpot i skolgårdssammanhang, sammanfattar Kristoffer Olofsson till Kungsörs kommuns hemsida.

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-