Västra Mälardalen
18:20 | 11 mars 2021

Lokala skolor återgår till klassrumsundervisning

Från den 15 mars återgår skolor i Arboga, Kungsör och Hallstahammar till närundervisning.

Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

Under torsdagen har både Hallstahammar, Kungsör och Arboga kommun meddelat via sina respektive hemsidor att man från och med måndagen den 15 mars kommer att återgå till närundervisning.

I Arboga kommun kommer eleverna i årskurs 9 från Stureskolan fortsätta med undervisningen i Engelbrektsskolans lokaler, medan övriga elever i årskurs 6-8 håller hus i ordinarie lokaler i Stureskolan.

– Genom att vi förlägger undervisningen till fler lokaler kan vi minska risken för trängsel. På så vis kan vi även återgå till närundervisningen som vi i största möjliga mån vill genomföra för våra elevers skull, säger Anu Enehöjd, verksamhetschef för grundskolan i Arboga.

Även niondeklassare från Gäddgårdsskolan kommer att undervisas på annan plats i lokaler som ligger i anslutning till Gäddgårdsskolan. Tre klasser i årskurs 4 kommer att undervisas i Högskolecenrums lokaler på Gunnarsrovägen 2.

På Kung Karls skola i Kungsör har man infört följande åtgärder:

Åk 4–6 har sin förmiddagsrast utomhus. För övrigt uppmanas samtliga elever att vara utomhus på rasterna. Eleverna uppmanas tvätta händerna med tvål och vatten alternativt sprita dem innan de kommer in i klassrummen samt efter att de varit på rast, lunch, eller haft lektion på annat ställe. Vi ser över om det är praktiskt möjligt med klassplacering där eleverna kan hålla avstånd. För de elever där det är möjligt – ha lektionerna i sina hemklassrum. Mentor, vuxen eller undervisande lärare följer sin klass och uppmanar eleverna att hålla avstånd och att eleverna tvättar händerna innan de går in och tar sin mat. Att eleverna sitter klassvis i matsalen, där det är möjligt, för att minska kontakten med andra elever.

 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-