DEBATT
13:13 | 8 februari 2024

SD – Svik inte era väljare i KAK-regionen

Vi hoppas verkligen att SD-ledamöterna inte får ”politikersnuva”

Ulrika Spårebo (S), Kenneth Östberg (S), Karolina Myllergård (S)

I sin retorik har Sverigedemokraterna ofta försökt framstå som ett parti för vanligt folk och för landsbygden. Ingvar Jonsson och hans partikamrater har gång på gång hävdat att de kämpar för de mindre orterna och deras rätt till en bra sjukvård. Men nu när de verkligen har möjligheten att göra skillnad så tänker de stödja nedläggningen av akutsjukhuset i Köping,  tvärtemot vad Sverigedemokraterna lovade väljarna i valet och ett direkt svek mot invånarna i KAK-regionen.

Att lägga ner akutsjukhuset i Köping skapar stor otrygghet för alla som bor i området och är en tydlig signal att SD inte bryr sig om de väljare som faktiskt gick och röstade på partiet i valet 2022. Ingvar Jonsson, gruppledare lovade dessutom i valet att akuten i Köping absolut ska vara kvar.

Vi har noterat att lokala företrädare som sitter i Regionfullmäktige uttalat att man inte tänker stå bakom ett förslag om nedläggning av akutmottagningen, nu är det upp till bevis. Det är ni som har beslutet i er hand på Regionfullmäktige nästa vecka. Vi hoppas verkligen att SD-ledamöterna inte får ”politikersnuva” och uteblir från mötet utan är på plats och står upp för sjukhuset och alla de som röstat på er.

Kenneth Östberg
Ulrika Spårebo
Karolina Myllergård

Alla regionråd för Socialdemokraterna.


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

 

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-