Västra Mälardalen
11:43 | 12 februari 2024

Yrkestrafiken i fokus under polisens trafikvecka

Bland annat kommer fordons skick att kontrolleras.

Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

Under denna vecka, mellan den 12 till och med 18 februari, genomför polisen en nationell trafikvecka i syfte att öka trafiksäkerheten. Fokus denna vecka kommer främst vara på yrkestrafiken.

– Polisen arbetar mot Nollvisionen, att ingen ska dö eller skadas allvarligt i trafiken. Vi kan alla bidra till detta mål när vi rör oss ute på vägarna, genom att ta hänsyn till varandra, köra försiktigt och utvilad, säger Erling Andersson, poliskommissarie vid Nationella operativa enheten, i ett pressmeddelande. 

Yrkestrafiken har stor påverkan på trafiksäkerheten. Med anledning av det kommer polisen under veckan kommer att lägga extra tid på att kontrollera fordons skick, att fordonen inte är överlastade samt att lasten säkras på rätt sätt.

– Vi kommer också att kontrollera kör- och vilotider. För allas säkerhet är det viktigt att säkerställa att det är utvilade förare bakom ratten, säger Erling Andersson.

Polisen kommer även kontrollera över körkortsbehörigheter, nykterhet och hastighetsefterlevnad. Det är dock inte bara yrkestrafiken som kommer kontrolleras lite extra under veckan.

– Den här trafikveckan handlar främst om kontroller av yrkestrafiken, men det utesluter inte att vi även upptäcker annan brottslighet som till exempel efterlysta personer, vapen, ammunition eller narkotika samt naturligtvis andra trafikrelaterade företeelser, säger Erling Andersson.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-